De exodus is begonnen

De exodus is begonnen

Het weer was ons goedgezind gisteren. Niet zo warm als de dagen ervoor maar goed genoeg om een fijne dag te hebben. Er is niet veel te vertellen, wel om te laten zien.

Het zal dus een nieuwsitem worden met veel filmpjes en weinig woorden. Het enige wat ik kan zeggen is dat het een dag zwaar labeur was, maar uiteindelijk werd alles goed geregeld, en ik denk dat alle aanwezigen tevreden waren over datgene wat ze gezien en/of gekocht hadden.

Maar vooraleer ik het vergeet: VANDAAG BEN IK NIET OPEN. Er wachten mij andere verplichtingen die ik zeker en vast met liefde en plezier zal uitvoeren. Wel zou ik willen dat al diegenen die zich nog niet gemeld hebben voor volgende week zaterdag om hun koi te komen ophalen, dit alsnog willen doen, zodat ik alle voorbereidingen kan treffen en de nodige dozen kan klaarzetten en voorbereiden.

We gaan beginnen met de mango. Mango klinkt veel mooier dan karashi. Mango klinkt lekker en zonnig, en de naam heeft bijna alles te danken aan de geweldige mama die vele harten sneller doet kloppen. Ik heb bijzonder veel plezier gehad in de ontwikkeling van deze piepkleine koi die ik aankocht vorig jaar en die zeg maar een 4 tal maanden bij ons verbleven hebben. De mensen die een mango besteld hadden mogen tevreden zijn, en dat waren ze ook dacht ik.

Huub kwam van Leeuwarden om een mango op te halen, en ik heb het gevoel dat hij een fijne dag heeft gehad, ondersteunt door de nodige uitleg van Ben bij het beoordelen van enkele koi. Respect hoor dat mensen van zo ver komen om een koi op te halen !

Het filmpje van de mango.

Na aankomst in Leeuwarden stuurde Huub me nog dit filmpje door, waarvoor dank.

Wat ik hier nog wel bij wil vermelden is dat er 280 van deze kleppertjes binnenkomen. Ze zijn de overschot van datgene wat er nog zat bij Narita. Neen, ik ben niet degene die deze 280 tosai zal opwaarderen boven hun waarde. Of het een goede keuze is weet ik niet, maar ik heb het gevoel dat ik meerdere mensen blij kan maken met de mogelijkheid om dit soort koi aan te bieden tegen een prijs die vrijwel iedereen kan betalen.

Ze zullen een tijdlang in de zwemvijver opgewarmd worden. Ondertussen zal er een quarantainebak extra geplaatst worden van 5 kuub, waar ik wekelijks een speciaal aanbod van deze miniatuurtjes zal doen. De prijzen zullen gemaakt worden afhankelijk van je keuze, tussen 30 en 150 euro. Wij zullen de prijzen ter plaatse bepalen. Het wordt een interessant spectakel.

Op verzoek van enkele klanten werden er een paar showa van Izumiya getoont. Deze koi zijn nog meer dan goed, maar worden in onze ogen ondergewaardeerd. Van de 130 heb ik er nog een 40-tal over, en ik raad mensen aan die een betaalbare showa zoeken om zeker eens te komen kijken. De uitleg van Ben werd speciaal voor Huub gedaan.

Om bepaalde koi mee te geven is het onherroepelijk dat ik een sleepnet moet gebruiken, wat wel mooie beelden oplevert. Zo ook gisteren. Het is momenteel niet te vermijden om regelmatig te koi met een sleepnet te vangen, maar het is niet anders. 

Een kohaku van Takigawa - 82 cm en een kohaku van Momotaro 63 cm

Een kohaku van Matsue - 63 cm en een kohaku van Momotaro - 63 cm 

Twee showa van Momotaro uit de serre, respectievelijk 60 en 61 cm. 

Een showa van Momotaro -61 cm en de sanke van Sakai FF - 68 cm

De intrigerende showa van Ueno - 68 cm. 

Een kohaku van Matsue, niet gemeten, maar minimaal 75 cm en....

Een Red Kanoko Karashi van 82 cm, die blijfven verbazen !

Een sanke van Momotaro met een mango voor de trotse Peterken.

Een kindai showa van Izumiya, niet gemeten maar 50 - 55 cm geschat

Een showa van Izumiya, niet gemeten maar 52-57 cm geschat

Een showa van Momotaro samen met één van de mango

Een kohaku van Momotaro - 63 cm

Een sanke van Momotaro  - 63 cm

Een sanke van Momotaro - 65 cm

Een bijzonder interessante sanke van Momotaro - 60 cm

Een fraaie kohaku van Momotaro - 60 cm

Een ogon of yamabuki van Momotaro - 77 cm

 

Meer afbeeldingen

De exodus is begonnen: afbeelding 1
De exodus is begonnen: afbeelding 2
De exodus is begonnen: afbeelding 3
De exodus is begonnen: afbeelding 4
De exodus is begonnen: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Alexander

555


Jack

555


Wiechert

555


Ben Brons

555


Roy

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml