Terug van Vakantie

Terug van Vakantie

We zijn heerlijk met het gezin weggeweest, zonder enige zakenstress - zowel voor de koi als voor mijn gewone werk. Het was een verademing om even tijd voor het gezin te hebben en te ontsnappen aan de dagelijkse hectiek.

Zoals elke vakantie begonnen de eerste dagen met echt even bijkomen. In het begin ben ik niet de gezelligste, want mijn batterij moet weer opgeladen worden om de laatste maanden van dit jaar vol gas te kunnen geven. We hebben genoten van leuke uitjes en prachtige momenten samen.

Bij het schrijven van dit verslag ben ik net thuisgekomen. We vallen meteen weer terug in de waan van de dag: de auto uitladen, de wasmachine draait weer overuren, en natuurlijk als eerste een ronde langs de koi. Het was heerlijk om onze pareltjes weer te zien zwemmen. Alle lof gaat naar Ramon, die tijdens mijn afwezigheid uitstekend voor de koi heeft gezorgd. 

Bekijk hier even het filmpje van de buitenvijvers.

Ik stond versteld van de eenkleurige koi die we hier in Ameide hebben. Deze vissen zijn echte giganten in wording. Het is echt de moeite waard om eens naar Ameide te komen.

Patrick en Rina hadden aangegeven om langs te komen in Ameide, altijd gezellig! Ze hadden wat lekkers voor bij de koffie meegenomen. Helaas moest ik voor de laatste keer over mijn hart strijken, want het wordt weer eens tijd om aan mijn lijn te gaan denken.

Patrick en Rina zijn een nieuwe vijver aan het maken en zochten een nieuwe bewoner. Het is een magistrale shiro geworden van Danichi. Deze koi kwam begin juni binnen en is nu uit quarantaine. De shiro meet nu 44 cm, hoewel op het certificaat 43 cm staat. Na het nameten bij binnenkomst was de koi 40 cm. Het verschil komt doordat sommigen de neus niet tegen de meethaak houden en anderen de staartvin helemaal uitrekken. Ik meet de koi met een vlakke staartvin, dus mooi in een rechte lijn.

Al met al een mooie groei, en ze zal nog enkele weken bij mij blijven totdat hun vijver klaar is. We hebben diverse koi in de bowl gehad, bekijk het filmpje van al het moois dat erin zit. Op verzoek heb ik nog een sanke van Sakai Co op film gezet. 

Vervolgens zetten we de volgende showa van Danichi ook in het zonnetje.  Een showa van Mona Lisa, 41 cm, met een bijzonder goede huid. Het zwart is zwart, het rood is rood. Het patroon is misschien nog niet helemaal in balans, maar beeld je eens in hoe het eruit zal zien als het menware mooi over het hoofd komt. Als de koi in het najaar rond de 55 cm is, hebben we toch een plaatje van een showa. Een tosai van 36 cm met het sumi op de juiste plaats. Dit is een van de pareltjes uit de bowl.

Voor mij is het altijd weer genieten en ik ben trots op wat we hebben zwemmen. Aankomend weekend zijn we weer open: vrijdag van 15.00 – 21.00 uur en zaterdag van 11.00 - 16.00 uur. Kom gezellig langs, en als het niet schikt, neem dan contact met mij op om een afspraak te maken.

 

12
13
21
12
7
12
10
7

Meer afbeeldingen

Terug van Vakantie: afbeelding 1
Terug van Vakantie: afbeelding 2
Terug van Vakantie: afbeelding 3
Terug van Vakantie: afbeelding 4
Terug van Vakantie: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Eric

Lekker dat jullie genoten hebben en hoop dat de  accu weer is opgeladen is 


interkoi

Amai, mooie foto's André. Mooi gezin en het lijkt een fijne vakantie te zijn geweest. Goed dat je terug bent, want mijn bronnen begonnen uit te drogen.

Eric

Ik geniet nog steeds van je nieuws items .


Johan

Welkom terug van een welverdiende vakantie 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml