Showa van Dainichi

Showa van Dainichi

Overplaatsing van de Koi naar de buitenvijver en daar hoort natuurlijk een update bij.

De vraag naar goede showa nam eind vorig jaar toe en na een positieve test van een enkele Tosai in 2023 van de meest gewilde showa kweker Dainichi, kocht ik begin 2024 een aantal mooie beloftevolle showa bij dainichi aan voor een opgroei seizoen in het Koihuis. Sommige hobbyisten met een goed oog gunden mij geen opgroei project en zochten al een mooie showa uit om er zelf mee aan de slag te gaan. Maar deze week beeinidgen we de opgroeiperiode en de overgebleven showa werden bekeken en gemeten.

Ik zal eerst nog een keer de bowl laten zien toen de Showa binnen kwamen uit Japan Dainichi geselecteerd op de veiling. De afmetingen toen in februari (7 maanden geleden) waren tussen de 20 en 24 cm (op enkele uitzondering na) en de Showa zijn nu 15 maanden oud.

Wij beginnen bij deze Showa SH-V24-011497 het eerste filmpje is bij aankoop in Japan begin dit jaar. De Showa was toen 21 cm en de bloedlijn is Monroe: SH-V24-011497 bij aankoop op de Dainichi veiling tussendoor nog samen met Ben een update gemaakt en zal ook deze film met uitleg laten zien van 6 maanden geleden. De groei van 21 naar 43cm is een ruime verdubbeling en ook aan kwaliteit is ze veel toegenomen. Bekijk het filmpje van deze week 43 cm en mooie showa aan het worden.

De volgende update is deze showa, ook van de offspring Monroe en hier het eerste filmpje gemaakt op de veiling SH-V24-011351 de afmeting toen was 20 cm en het was de kleinste maar dat is nu met 44 cm niet meer terug te zien, ook het sumi is goed aan het doorkomen. Groei van 24 cm.

De volgende Showa van kweker Dainichi is van de bekende SuperMonster en was met binnenkomst groter dan de rest en hier het eerste film van deze showa SH-V24-011694 met 26 cm als tosai en ik ga gelijk door met de update van deze week en let op het fantastische sumi op het filmpje afmeting is niet correct gezegd maar met 47 cm is deze ook enorm gegroeid.

De laatste Showa is mijn persoonlijke lieveling en ook 1 van SuperMonster. Ik was superblij, ondanks het hoge prijskaartje, dat ik haar te pakken had gekregen op de veiling en het was de grootste Tosai op de veiling SH-V24-011776 met 30 cm en ik geniet volop van haar ontwikkeling niet alleen in lengte maar ook het sumi en shiroji mag er wezen, bekijk haar maar even rustig we meten de showa op de film en is de 50cm gepasseerd en deze gaat hier nog een tijdje door ontwikkelen.

Heb ook nog drie Momotaro update voor jullie 2 als tosai en 1 als flinke nisai gefilmd:

Sanke SA-V24-04104 kwam later binnen dan de showa dacht begin april 2024 en ze was toen 39 cm en gegroeid naar bijna 54 cm in zes maanden 15 cm groei en erg mooi. De bloedlijn Momoko gekruisd met mijn favoriete American Dream, dit beloofd nog wat. Ook de Sanke SA-V24-0437 kwam in april binnen met 30 cm en deze heeft wat geduld en tijd nodig maar de groei is netjes nu 50 cm maar was kleiner tijdens inkoop de Momotaro veiling een groei van 20 cm. Interessante bloedlijn, moeder Pineapple Queen is 97 cm en de male is een prachtige Sakai Sanke. De Sakai bloedlijn is goed te zien bij deze koi.

 

Als laatste heb ik nog deze kohaku van de December veiling een stevige body met 50 cm kwam ze binnen en kon haar met mijn meetlat nog net meten ze is nu 60 cm met een heel leuk patroon

 

Als laatste kreeg ik nog een update binnen van de Sanke van Paul, zie foto in het begin van dit nieuwsitem. Deze vertrok een jaar geleden, bekijk het maar even in de film SA-V23-0230 en kreeg vorige week een update binnen van een hobbyist die weet wat hij doet en het sumi rustig laat komen en stapje voor stapje deze Sanke naar de 80 gaat brengen of meer. We blijven het volgen want weet zeker dat we er nog meer van gaan zien.

 

3
0
3
4
0
0
0
0

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Matthijs

Dat zijn stuk voor stuk mooie evoluties!

@Polleke, goed bezig!


interkoi

Mooie update johan.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml