Rick Veldhoven over Osmose

Rick Veldhoven over Osmose

Ik heb kennis gemaakt met Rick tijdens de Belgische Koishow dit jaar. Al dadelijk kon ik het goed met hem vinden. Hij is een begeesterend persoon met hart voor zijn vak en vooral met kennis van zaken, dat viel mij zeker op. Zelf heb ik weinig kaas gegeten van deze materie, alhoewel ik het natuurlijk begrijp. Ik zocht daarom wat informatie en laat Rick daarna aan het woord.

Zelf heb ik natuurlijk al dikwijls gehoord van reversed osmose. Het is een interessant issue dat zeker mijn belangstelling wekt. Daarom ook eventjes de uitleg wat reversed osmose eigenlijk is, en daarna even aandacht voor de firma die zich gespecialiseerd heeft in deze materie.  

Reversed osmose, ook wel omgekeerde osmose genoemd, is een waterzuiveringsproces dat wordt gebruikt om onzuiverheden uit water te verwijderen. Het proces maakt gebruik van een halfdoorlatend membraan om ongewenste moleculen en grotere deeltjes zoals zouten, mineralen en andere verontreinigingen uit het water te filteren. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe omgekeerde osmose werkt:

Voorfiltratie:
Water gaat eerst door een voorfilter om grotere deeltjes zoals sediment en chloor te verwijderen die het omgekeerde osmosemembraan kunnen beschadigen. 

Omgekeerde osmosemembraan:
Het voor gefilterde water wordt vervolgens onder druk door een halfdoorlatend membraan gepompt. Dit membraan laat watermoleculen door, maar houdt de meeste opgeloste zouten, organische stoffen, bacteriën en virussen tegen.

Afvoer van geconcentreerd afvalwater:
De onzuiverheden die door het membraan worden tegengehouden, worden geconcentreerd in het afvalwater en afgevoerd.

Postfiltratie:
Het gezuiverde water kan door een extra filter gaan, zoals een koolstoffilter, om eventuele resterende onzuiverheden of geuren te verwijderen.

Opslag:
Het schone water wordt opgeslagen in een opslagtank totdat het nodig is.

Dan is het het woord aan Rick van Veldhoven.

Omgekeerde osmose wordt vaak gebruikt voor de productie van drinkwater, zowel in huishoudelijke systemen als op grotere schaal, bijvoorbeeld in de industrie of in ontziltingsinstallaties om zeewater om te zetten in drinkbaar water. Het proces is zeer effectief in het verwijderen van een breed scala aan verontreinigingen, waaronder zouten, mineralen, chemicaliën, en micro-organismen.

Het gebruik van osmose water voor koivijvers is sterk in opkomst. Veel hobbyisten zijn reeds overtuigd van het belang van optimale waterwaardes en streven ernaar om onder andere de lage TDS waarde van de Japanse mudponds te evenaren en mede hierdoor een goede groei te realiseren.

Om een goede balans te behouden is het van belang te kiezen voor een osmose apparaat met een capaciteit welke aansluit bij het volume van uw koivijver en uw u koi bestand. Een voordeel van een osmose systeem voor de koivijver is dat we de waterwaardes terug brengen naar Japanse waarden. Dit zorgt voor betere groei, meer vitaliteit, beter herstel en behoud van huidkwaliteit. Bij het juiste gebruik is het systeem in staat om hoge kwaliteit koi 10 à 20 % beter te laten finishen.

Wat doet een osmose systeem

Een osmose systeem is een waterzuiveringstechniek dat water door een meale hogedruk pomp. Het membraam is zo fijn datmbraan perst door middel van een speci alleen puur water (H2O) er doorheen kan. Alle andere opgeloste stoffen (TDS) zoals mineralen, ammonia, nitriet, kleurstof, feromonen, medicijnresten, enz. blijven achter en worden weggespoeld naar het riool.

Hierdoor krijg men puur water (osmose water) wat ideaal is voor het gebruik in koivijvers. Echter, bij het gebruik van teveel osmose water in vijvers zou er een PH crash kunnen ontstaan. Vandaar dat onze gepatenteerde systemen uitgerust zijn met een dubbele beveiliging op basis van de PH en TDS waarde. Ons systeem zorgt ervoor dat uw vijverwater tussen de ingestelde waardes blijft waardoor het nastreven van zeer zacht water met een lage TDS veilig kan gebeuren.

Ons systeem uniek van andere systemen

Aangezien ons systeem werkt met vijverwater en niet met kraanwater en de afstelling van het systeem bij u thuis op de vijver gebeurt, is ons systeem veel zuiniger dan de bestaande osmose systemen op de markt.

Daar waar de huidige systemen met 100 liter kraanwater 50 liter osmose water produceren. Kunnen wij met 100 liter vijverwater 75 tot 85 liter osmose water produceren (in de meest ideale omstandigheden tot wel 95 liter). U hoeft dus alleen de weg gespoelde liters afval water bij te vullen met kraanwater.

Verder bieden wij tegen gereduceerd tarief de mogelijkheid om uw membranen te laten reinigen in plaats van te vervangen, dit scheelt u aanzienlijk in de gebruikerskosten.

Dat is geheel afhankelijk van grootte van uw koivijver, bestand, voergedrag en leidingwater. Wel werken wij met vijf instap systemen van 3 of 4 verschillende soorten membranen welke naargelang uw omstandigheden worden aangepast aan uw situatie.

Deze systemen worden op locatie geïnstalleerd en ingesteld naar de juiste omstandigheden. Inclusief een uitgebreide uitleg hoe met het systeem te werken. Heeft u interesse in één van onze systemen? Dat kan, stuur gewoon een mail naar info@veldhovenwaterfilters.nl:. Wij nemen z.s.m. contact met u op voor een passende offerte.

Video met info over osmose van Rick Veldhoven:

De ultieme osmose-test van Rick Veldhoven en Ben Smit

Op bezoek bij Veldhoven Waterfilters: osmose-specialist, kippenboer en koigek!

------------------------------------------------------------

Ondertussen zullen we het natuurlijk niet nalaten om wat filmpjes te delen van de kwaliteitsvolle tosai die nog rondzwemmen bij Interkoi Ameide zoals je op dit filmpje kan zien. Je kan zeggen wat je wil, maar om hieruit een keuze te maken is een luxeprobleem. Ik zou zeker eens afspreken om je kans te wagen.

Bovendien post ik zelf ook nog wat video's van filmpjes die ik onlangs heb gemaakt van de overblijvende koi in Arendonk. De voorraad slinkt, maar er zwemt nog een groot aantal paradepaardjes rond. De prijzen werden ook aangepast naar afgeronde prijzen.

Een golden corn van Taniguchi 2311502

Een bijzonder fraaie golden corn van Taniguchi 2311503

Een opvallende ginrin ogon van Momotaro 2311504

Openingsuren Interkoi Ameide:
Vrijdag van 15.00 uur tot 21.00 uur.
Zaterdag van 9.00-12.00 

Openingsuren Interkoi Arendonk
Zaterdag van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag van 10.00 tot 12.00 uur

 

14
20
19
11
18
12
19
16

Meer afbeeldingen

Rick Veldhoven over Osmose: afbeelding 1
Rick Veldhoven over Osmose: afbeelding 2
Rick Veldhoven over Osmose: afbeelding 3
Rick Veldhoven over Osmose: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Johan

Wie gebruikt er Osmose en wat zijn de ervaringen. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de ervaringen van hobbyisten


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml