Maruten Sandan Kohaku

Maruten Sandan Kohaku

Deze Kohaku gaan wij vast terug zien op de Koi show 

Vermoedelijk dit jaar niet meer, maar volgend jaar verwacht ik deze kohaku wel terug te zien op de koi show. Een Kohaku die mijn hart veroverde en veel moeite heeft gekost om te pakken te krijgen " veel kapers op de kust". 

Deze Kohaku is een afstammeling van Dainichi XJr een moeder van 92 cm en vader de bekende TM Ginrin een hele interresante combinatie voor bouw, glans en beni. De bouw vind ik enorm goed en straalt heel veel groei uit en ook de lange backbone en hoge staartstuk geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Het shiroij blinkt ook al is dit lastig zichtbaar te maken op film en het beni ligt er erg dik en mooi op. Met 62 cm en bijna 2 jaar oud goed op weg om groot te worden en gisteren afgeleverd bij de trotse eigenaar.

Laatste tijd krijg ik steeds vaker de vraag of ik de aangekochte koi kan komen brengen zodat ik de vijver en andere koi (terug) kan zien en niet altijd lukt het mij om dit te realiseren, maar probeer altijd te zoeken naar een oplossing. 

Deze kohaku kwam 5 weken geleden binnen en ging dus zoals geschreven vandaag naar de eigenaar en mochten deze plaatsen in de vijver. Heb foto van moeder erbij gedaan en wens de hobbyist veel plezier toe in het groot brengen van deze Kohaku en weet ondertussen dat hij dit als geen ander kan.

-------------------------------------------------------------

INTERKOI ARENDONK - AFGERONDE PRIJZEN.

Gisteren heb ik eventjes de tijd genomen om alle prijzen aan te passen op de website. Als je nu alle koi selecteert, en daarna, de keuzeknop "Interkoi Arendonk" selecteert, dan zie je dat ik nog 87 koi in Arendonk heb rondzwemmen.

Het zijn er in totaal 87, waarvan er 13 verkocht zijn en nog moeten opgehaald worden. Ook een aantal koi die in Japan verblijven staan erbij en dit geeft een totaalbeeld van de situatie in Arendonk. Het zijn de laatste koi, maar dat wisten jullie vermoedelijk al.

Alle prijzen zijn naar op een lager niveau gezet. Ik moet dit voor iedere koi apart doen, want ik mag van het orgaan "dierenwelzijn" geen korting op dieren geven. Op kleding en alle andere mag je tot 70% korting geven maar op levende dieren niet...begrijpen wie begrijpen kan;

Ik heb geen manipulatieve prijzen neergezet zoals 99.00 euro, 99,50 euro of 99.99 euro maar gewoon afgerond 100 euro, dus alle prijzen gewoon afgerond. Het stoort mij telkens als prijzen die niet afgerond zijn vertoond worden, maar het is blijkbaar toch een tool dat verkooptechnisch zijn werk doet.  

overkappingIk ben zelfs beboet hiervoor en moet 687 euro boete betalen omdat ik dit gedaan heb dit jaar, ik zal het dus niet meer doen.  Ik mag wel de prijzen aanpassen en een andere prijs neerzetten, en dit heb ik dan maar gedaan. 

Als je 87 koi telt min 13 verkochte koi dan hou ik dus 73 koi over. Ik hoop dat er interesse zal zijn van bepaalde klanten, want ik zou die natuurlijk dit jaar nog graag verkopen. Laat je verrassen want het is nog altijd mooi materiaal.

Er werden ondertussen al 10 potten spirulina weggegeven, er blijven er nog een 17-tal over. kom langs als je graag gratis een pot spirulina van 500-600 gram mee naar huis neemt; De luchtpompen en sokken werden gedeeltelijk verkocht,  maar er liggen nog meerdere prularia die je misschien kan gebruiken

Zoals gezegd, gebruik ik het geld van de verkoop van alle prularia voor het afbreken van de vijvers, want dat is een serieuze kostenfactor dat je niet mag onderschatten. Bovendien wil ik nog graag 1 overkapping verkopen die ik heb opgeslagen.

Ik doe er hier de foto van bij met de juiste maten. Ik vraag er 2250 euro voor en laat de kap volledig door Johnny nazien en terug in orde stellen. Bovendien is een aanpassing aan een bestaande vijver altijd mogelijk. De nieuwprijs voor een kap zoals deze weet ik niet, maar dan mag je toch al gauw aan 5-6000 euro denken. En ze is na nazicht in perfecte staat.

------------------------------------------------------

Ondertussen werd het rapport KHV en CEV ook gemaakt van alle koi die onlangs geleverd werden in Ameide. Voor alle zekerheid hebben we een rapport laten maken door Landgraaf tRob Heijmans) en door FishcareVet (Tim Barbé). Een kopie van het rapport heb ik hier bijgevoegd.

OPENINGSUREN DIT WEEKEND:

Interkoi Ameide:
zaterdag open vanaf 11 uur.

Interkoi Arendonk:
zaterdag open vanaf 11 tot 14.00 uur
zondag van 10.00 tot 12.00 uur

 

11
12
24
15
14
15
8
11

Meer afbeeldingen

Maruten Sandan Kohaku: afbeelding 1
Maruten Sandan Kohaku: afbeelding 2
Maruten Sandan Kohaku: afbeelding 3
Maruten Sandan Kohaku: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml