Lacto ferment

Lacto ferment

Nu gebruik ik al een aantal jaren diverse kruiden bij koi met zeer goede resultaten en vooral bij problemen slecht te herstellen zijn omdat het geen ziekte betreft maar vaak een gebrek of een metabolische verstoring, ergens werkt er iets niet optimaal, en zeker bij werking van lever, stress, eetlustproblemen etc. kunnen we met natuurlijke plantextracten wel de goede kant weer op komen.

Door te fermenteren met melkzuurbacteriën worden veel stoffen vrijgemaakt, denk aan zuurkool die makkelijker opneembaar is voor de darmen. Als we nu eens de melkzuurbacteriën, kruiden laten fermenteren en deze 2 combineren. 

Kruiden en planten die bekend staan om hun zuiverende werking op slijmhuid organen, een aantal keuzes van planten die ik gemaakt heb beschrijf ik hier met de werking die voor mij relevant voor koi kunnen zijn.

Veel planten hebben meerder werkingen op verschillende gebieden, maar nu specifiek gelet op de reinigende werking, werking op slijmhuid en wonden. Berkenblad om zijn reinigende werking op het complete organisme, maar met name voor nieren en gal.

Een plant die goed bleek voor wondgenezing en ontsteking werend is, is de heemst een prachtige Malva soort, die veel slijmstoffen bevat die een verzachtende werking hebben op slijmvliezen bij huidirritatie.

Guldenroede in latijn Solidago van solidare wat helend betekend, die zou ook een mooie toevoeging zijn op de samenstelling mede ook om de vergelijkende eigenschappen op slijmhuid en nieren werd ook gebruikt als wondkruid, en voor algemene reiniging van het lichaam.

Plant voor de lever: Mariadistel bekend om zijn werking van ontgiftiging en herstel van levercellen. Gebruik ik al in livertox wat veel vissen weer in beweging en aan t zwemmen bracht, en de eetlust weer in gang zette.

Rozemarijn en tijm, wel bekend in de keuken voor hun smaak, maar ook geneeskracht kennen deze 2 bezitten ontstekingsremmende stoffen, stimuleren het spijsverteringskanaal.

Tja en toen… hoe was de uitwerking op de vissen,

Zowel op gezonde koi als koi met lichte huidaandoeningen zijn de resultaten erg goed, ook de activiteit van de vissen en de eetlust verbeterd met name na toevoeging door t voer. Langdurig en overmatig toevoegen had geen nadelige effecten maar is overbodig.

Na medicatie heeft t een gunstig effect op het herstel van slijmhuid.  De samenstelling is gemaakt voor de toepassing bij siervissen in tuinvijvers.

christian eilanderChristiaan Eilander

Lacto ferment is het melkzuur die ik gebruikt, waarom de gedachte goed die erachter zit en de passie van Christaan om het leven en wel zijn voor dieren. Dit sluit mooi aan hoe ik er overdenkt.

Lacto ferment zoals beschreven ik zie aan de koi dat ze het prettig vinden. Zo stralen ze door de vijver en de activiteit is zoals ik het graag zie. Zo ook bij kleine wondjes is het genezing proces mooi.

Zo is het voor mij een product wat ik gebruik na medicijnen toevoeging om het lichaam van de koi weer in conditie te krijgen en zo ook het lichaam te reinigen door de plantenextracten.

Dit product is dus aanwezig en altijd voorradig. Als laatst wil ik aangeven dat ik niet zeg dat dit het beste product is, maar ik heb het beste gevoel erbij. (Citaat Andre) 

Bij de eerstvolgende opendeur zal Christiaan aanwezig zijn om al uw vragen te beantwoorden.

 

16
12
28
12
10
6
13
15

Meer afbeeldingen

Lacto ferment: afbeelding 1
Lacto ferment: afbeelding 2
Lacto ferment: afbeelding 3
Lacto ferment: afbeelding 4
Lacto ferment: afbeelding 5
Lacto ferment: afbeelding 6
Lacto ferment: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Wim

Jammer dat er geen antwoorden op de vragen zijn !!!


Eric

Wat zijn de voordelen ten opzichte van anarex ? Ik las ergens dat je het na openen maar 4 weken kan bewaren bedoel de vloeibare .


pedro

Waar kan ik dat bestellen en wat kost dat? Is dat niet hetzelfde als anarex ?

interkoi

Even aan André vragen Pedro, want ik kan hier niet op antwoorden.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml