Koi selecteren voor de open dag

Koi selecteren voor de open dag

We hebben diverse koi geselecteerd en extra gecontroleerd voor onze opendag. Dit om alle koi i in de juste vijver te plaatsen zodat het duidelijk is voor iedereen. We kijken uit naar jullie komst. Het beloofd een gezellige dag te worden. We hebben nog een aantal extra koi  toegevoegd voor spectatulaire prijzen. Dit is het laatse weekend om uw slag te slaan bij Interkoi Ameide.

We hebben besloten geen risico te nemen met het weer, daarom voorzien we een grote tent, zodat iedereen droog en uit de wind kan staan. Ik heb er een halve nacht van wakker gelegen, want het laatste wat ik wil, is dat de dag in het water valt.

Vandaag zal de tent opgebouwd worden, en uiteindelijk hebben we dan een overdekte ruimte van ongeveer 80m². Het is fijn dat we in een klein dorp wonen waar iedereen samenwerkt, zodat we snel kunnen schakelen en alles soepel verloopt.

Gisteren heb ik samen met Ramon verschillende selecties gemaakt om alles helder en transparant voor jullie te houden. Zo hebben we diverse koi verhuisd van vijver 3 naar vijver 2. We waren verbaasd over hoe goed de tosai het hebben gedaan! Alle kohaku zijn nu rond de 45/50 cm, en dat is zeker niet mis. Kijk maar naar de bowl met tosai, het is werkelijk indrukwekkend. We gingen even terug in de tijd, naar april toen we samen in Japan waren, en zo werkten we als een geoliede machine door de koi heen.

In vijver 1 vielen ons twee nissai’s op die wat minder vol waren dan de rest. Na een controle bleek helaas dat het mannelijke koi waren, terwijl we ze als vrouwelijke exemplaren, inclusief certificaat, hadden aangeschaft. Dat is natuurlijk teleurstellend, maar het hoort bij het risico van de koi-handel, en uiteindelijk kunnen jullie hiervan profiteren.

kohaku van momotaroAls eerste hebben we een kohaku die deze week voorbij is gekomen. Ondanks dat het een man is, zal dit een prachtig exemplaar worden, met een mooie lange bouw en een uitstekende huidkwaliteit. Het patroon draagt ook bij aan zijn uitstraling, en ik durf zelfs te stellen dat deze kohaku jumbo-potentieel heeft. Deze wordt nu aangeboden voor € 1995. De volgende is een kohaku met een speels patroon, een breed hoofd en het zwaartepunt op de juiste plaats. Deze wordt nu aangeboden voor € 1795.

Laten we niet vergeten dat de mannelijke koi van Momotaro ook kunnen uitgroeien tot uitzonderlijk grote en brede jumbo's. Dat hebben we in het verleden meer dan eens bewezen. Een belangrijk punt dat ik wil benadrukken, is dat voor kleinere vijvers van 10 tot 15 kuub mannelijke koi een uitstekende keuze zijn. Ze hebben vaak fellere kleuren en geven bovendien minder problemen, omdat ze geen eieren produceren. Geloof me, dit is een waardevolle tip die ik je van harte aanraad! 

Ik hoor jullie al denken: waarom deze prijzen, is er iets mis met ze? Absoluut niet. De oorspronkelijke prijzen waren gebaseerd op het feit dat ze als vrouwelijke koi werden verkocht, en dat blijken ze dus niet te zijn. Dat is een tegenvaller voor mij, maar zoals we hier zeggen: "Ondernemen is risico nemen." Dus ik zou zeggen, grijp je kans!

We hebben nog veel werk te doen voor zaterdag, maar alles zal gereed zijn en we kijken uit naar een prachtige dag!

open deur ameide

7
6
12
10
11
5
12
4

Meer afbeeldingen

Koi selecteren voor de open dag: afbeelding 1
Koi selecteren voor de open dag: afbeelding 2
Koi selecteren voor de open dag: afbeelding 3
Koi selecteren voor de open dag: afbeelding 4
Koi selecteren voor de open dag: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Veel plezier .morgen 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml