Het leven gaat verder

Het leven gaat verder

Hoewel er in Arendonk weinig meer te zien is sinds de vijvers zijn afgebroken, blijf ik genieten van het werk dat ik doe. Het blijft een genoegen om klanten te verwelkomen die hun koi komen ophalen, of ze nu via de veilingen bij Interkoi Germany zijn aangekocht, of uit mijn eigen voorraad komen.

Het leven gaat verderDe verkoop verloopt helaas trager dan ik had gehoopt. Ik had verwacht mijn laatste koi sneller te kunnen verkopen, maar blijkbaar heb ik de situatie verkeerd ingeschat. Waarom dat zo is, kan ik niet precies zeggen, want aan de prijs-kwaliteitverhouding ligt het zeker niet.

Een klant merkte onlangs op dat "niemand meer koi koopt van een zinkend schip." Die opmerking raakte me, want het idee van Interkoi Arendonk als een "zinkend schip" voelt onterecht en kwetsend. Niets is minder waar.

Ik ben er trots op dat ik de juiste beslissing op het juiste moment heb genomen en deze waardig heb uitgevoerd. Niet alleen heb ik mijn klanten altijd eerlijk geïnformeerd, maar ik heb ook mijn klantenkring overgedragen aan een trouwe en betrouwbare opvolger. Dat Interkoi Arendonk nu in de goede handen van Interkoi Ameide ligt, beschouw ik als een grote stap vooruit. Ik ben er zeker van dat André alles zal doen om zijn doelstellingen te bereiken, en hij verdient het ook. Interkoi Arendonk is absoluut geen zinkend schip – het blijft drijven en groeit zelfs door in Ameide.

Ondertussen heeft Lorenzo zijn magische magoi en ogon opgehaald, twee koi die zonder twijfel zullen uitgroeien tot indrukwekkende exemplaren. Lorenzo heeft een voorliefde voor grote koi, en het is fantastisch dat hij deze juweeltjes mag toevoegen aan zijn prachtig zelf aangelegde vijver.

lion queenLater op de dag kwam Jan, samen met zijn kleinzoon, om een hoogwaardige kohaku van Momotaro op te halen. Kritiek mag er altijd zijn, en ik hoor de sceptici al, maar ik kan je verzekeren dat deze kohaku, met zijn bijna perfecte koppatroon, van uitzonderlijke kwaliteit is. Commentaar op zijn lange broek is goedkoop en raakt hier kant noch wal.

De kohaku is een schitterend exemplaar, zoals er nog vele in Arendonk rondzwemmen, bijna allemaal afkomstig uit de stal van Momotaro. Na het succes van de showa-kweek met Lion Queen enkele jaren geleden, is kohaku de kern van Momotaro's werk geworden.

Ook in Ameide zijn er nog prachtige kohaku van Momotaro beschikbaar, voor een symbolische prijs. Toch lijken deze vissen minder aandacht te krijgen dan de showa's, hoewel een mooie kohaku onmisbaar is in de koiscene. Kohaku zijn en blijven de trendsetters, hoewel showa momenteel nog altijd de meest populaire koi is.

Tot slot wil ik nog vermelden dat de veiling is gestart. Er wordt weer wat actiever geboden op de koi, en met startprijzen die belachelijk laag zijn, hoop ik op flink wat tegenbiedingen om de prijzen op te drijven. Dus mensen, doe je best, want elke aangeboden koi is zeker drie- tot viermaal de startprijs waard.

 

4
2
17
6
2
4
6
4

Meer afbeeldingen

Het leven gaat verder: afbeelding 1
Het leven gaat verder: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

Een zinkend schip zegt iemand? Djeez… niks zinkends aan… gewoon een prachtig schip dat van z’n rust gaat genieten …

Die magoi… dat wordt een monster!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml