Het afscheid van de koi gaat verder

Het afscheid van de koi gaat verder

De aantallen nemen af en de vijvers worden steeds leger. Volgens mijn tellingen blijven er nog 53 koi over, dus er ligt nog flink wat werk in het verschiet om de vijvers voor het eind van het jaar helemaal leeg te krijgen.

Jef had tijdens de laatste veiling drie koi weten te bemachtigen en kwam ze nu ophalen. Hij had al eerder afscheid genomen van Interkoi, dus dit werd zijn tweede afscheid. Volgende week staat er echter alweer een noodzakelijke veiling op de agenda, die naar verwachting nog meer aandacht zal trekken. Noodzakelijk voor de gekende reden, het beëindigen van Interkoi Arendonk. Dit keer heb ik tien koi ingeschreven, die vanaf een absolute bodemprijs de veiling in gaan. Er kan met een bescheiden startbod geboden worden.

Hoewel het niet mijn favoriete manier is om koi te verkopen - het blijft immers een trieste zaak om ze op deze manier van de hand te doen - biedt de veiling een noodzakelijke oplossing. De koi kunnen vanaf maandag bekeken worden op de website, maar het bieden gaat pas van start op maandag en loopt door tot donderdagavond, 18.00 uur. Ik hoop op wat meer belangstelling en weerwerk deze keer.

Laten we terugkeren naar de koi van Jef. Ik wil je eerst de video laten zien van de koi die hij heeft meegenomen: een aangename Showa van Momotaro, een sobere Otsuba Shigure van dezelfde kweker, en tenslotte een Kin Matsuba. Tja, mijn liefde voor Momotaro blijft sterk, zelfs na bijna 20 jaar.

Het blijft moeilijk om te zien hoe koi, die veel meer waard zijn, voor een fractie van hun waarde worden verkocht. Het weerspiegelt de huidige staat van de koihandel, die zich helaas in een neerwaartse spiraal bevindt. De veranderingen binnen de koiwereld zijn talrijk geweest, en ze hebben helaas niet in het voordeel van de liefhebber gewerkt.

Ik wil er niet te veel woorden aan vuilmaken, maar als ik eerlijk ben tegenover de koiliefhebbers die ik ken, komt het hierop neer: een prachtige hobby is verworden tot iets wat zijn schoonheid heeft verloren. Het gerommel met koi op deze manier heeft de passie en het gevoel uit de hobby gehaald, en heeft plaatsgemaakt voor een commercieel spel dat de koihobby onwaardig is.

Ik ben oprecht blij dat André de essentie van mijn visie op koi voortzet. Hij draagt het prachtige gevoel uit dat de koihobby écht verdient. Voor ons koi-liefhebbers is het kopen van een koi meer dan enkel een passie; het is een onuitwisbaar virus dat diep in onze genen verankerd zit.

Hoewel de verpauperde koihobby momenteel onder druk staat door de overheersing van commerciële belangen boven pure passie, geloof ik dat de toekomst anders kan zijn. De liefde voor koi zal weer de boventoon voeren, zelfs in deze moeilijke tijden. Want uiteindelijk overstijgt ware passie altijd de kortstondige allure van winstbejag. Beleef dus de emotie en geniet opnieuw van het echte koigevoel bij Interkoi Ameide.

ONTDEK DE PASSIE OP 28 SEPTEMBER EN SCHRIJF JE OOK IN

opendeur interkoi ameide

3
3
7
7
4
4
3
3

Meer afbeeldingen

Het afscheid van de koi gaat verder: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml