Een vruchtbare week

Een vruchtbare week

Het blijft een bron van voldoening wanneer er koi worden opgehaald. Deze week was het extra bijzonder, met een hele delegatie, en daarnaast was er serieuze belangstelling voor enkele topklasse Kohaku van Momotaro. Het zijn en blijven zonder twijfel waardevolle vissen.

Hans had gevraagd naar deze Kohaku, en het is dan een kleine moeite om ze even in een bowl te zetten, te filmen, en door te sturen. Het gaat om twee Maruten Kohaku, een Sandan, en een traditionele Kohaku. Het is altijd een genot om ze in de bowl te zien, en zelfs na bijna twintig jaar kan ik er nog steeds volop van genieten. En niet vergeten, ze zijn nog maar 2 jaar en +50/55 cm, ze zullen zeker uitgroeien tot waardige jumbo.

De prachtige Showa van Dainichi werd opgehaald door Glenn en zijn familie. Deze Showa maakt deel uit van een reeks die ik vorig jaar kocht op de veilingen van Dainichi, en dit exemplaar is één van de laatste overgebleven Showa uit die selectie. Ik vermoed dat er nog twee van deze kleppers in mijn vijvers rondzwemmen. Dit specifieke exemplaar heeft dat kenmerkende Dainichi-patroon, iets wat direct herkenbaar is. Hoewel er met Momotaro Showa-bloed — in de vorm van de Oyagoi Monster 1 en Monster 2 — andere patronen zijn geïntroduceerd, blijft dit patroon toch typisch Dainichi. Ik kan er echt van genieten.

Ruben kwam zijn Taniguchi Sanke ophalen. Ze zal misschien niet heel groot worden, maar haar schoonheid is onmiskenbaar. In onze regio's zijn Sanke met veel sumi vaak minder populair. Het is jammer dat ik weinig kan veranderen aan de mentaliteit van de koikichi hier, maar persoonlijk kan ik prima leven met een Sanke met intens sumi.

Soms hebben ze een adembenemende uitstraling. De doctrine in onze contreien is echter duidelijk: een Sanke wordt het meest gewaardeerd met een verfijnd patroon en strategische tsubo-sumi, bij voorkeur atarashi sumi tegen de beni-patronen. Natuurlijk is dat prachtig, maar dat betekent niet dat een Sanke met meer sumi niet even mooi kan zijn. Maar ach, wie ben ik om te oordelen?

Als klap op de vuurpijl werd ik nog gecontacteerd voor een kohaku van Momotaro die al meerdere koikichi heeft gecharmeerd, maar nooit werd aangekocht. Vraag me niet waarom, maar nu is het uiteindelijk wel gelukt. Johan liet zijn kans niet voorbijgaan, deed een aanneembaar bod of voorstel waar ik mee kon leven. Groot gelijk Johan, het is een prachtkohaku.

Tot slot ontving ik nog een prachtig filmpje van K., die anoniem wenst te blijven, dus dat respecteren we. Zijn tuin is een lust voor het oog, met even indrukwekkende koi. Het was een waar genoegen om de beelden te bekijken.

Tenslotte wil ik graag aankondigen dat ik er even tussenuit ga. Na een behoorlijk hectisch jaar geef ik de fakkel tijdelijk door aan André, hoewel ik alles op afstand zal blijven volgen.

Wat betreft de groepsaankopen: de meeste bestellingen zijn al geleverd, en er zijn nog slechts enkele goederen onderweg. Na mijn vakantie zal ik alles verpakken en opsturen, dit zal gebeuren tussen 9 en 14 oktober.

Voor degenen die geen transportoptie hebben gekozen, kunnen de goederen in de tussentijd komen ophalen. In ieder geval hartelijk dank voor deze geslaagde eerste online groepsverkoop!

 

7
4
13
5
4
4
3
7

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wim van Kesteren

Gefeliciteerd Johan.  Je heb wel smaak. Wat een prachtige Kohaku, daar zult je veel plezier aan beleven. 😀


Eric

Fijne vakantie Luc en familie . Geniet ervan .


Eric

We zijn weer verwend door prachtige filmpjes deze morgen waarvoor veel dank .👍😂👏🤗


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml