Een vrijdag vol koi en gezelligheid

Een vrijdag vol koi en gezelligheid

Afgelopen vrijdag stond volledig in het teken van koi. Het is prachtig om te merken dat we weer met plezier de moeite nemen om eropuit te gaan om koi te bewonderen. De koi die bij ons zwemmen, zijn zeker niet de minste! Wil je dit jaar nog een slag slaan? Dan heb je nog een laatste kans. Vergeet ook niet onze Open Dag, die belooft een geweldige, gezellige dag te worden.

De dag begon vroeg met een zakelijke afspraak in Uden. Aangezien ik toch in de buurt was, combineerde ik dit met een bezoek aan een klant. En zo stond de hele dag in het teken van Interkoi. Jan kwam langs met zijn zoon voor een bezoekje aan Interkoi. Het was pas de tweede keer dat ik Jan ontmoette, maar het voelde alsof we elkaar al jaren kennen. Het was gezellig, zoals altijd.

Rob was vandaag ook aan het werk bij Interkoi Ameide. We zijn bijna klaar met de nieuwe vijver, en volgende week leggen we de laatste hand eraan. Ook gaan we de warmtepomp installeren, wat ons extra mogelijkheden geeft. Ik ben zeer tevreden met het resultaat tot nu toe. Zodra alles klaar is, zal ik wat foto's met jullie delen.

In de middag had ik een bijzonder moment met Menno. Hans had een prachtige kohaku gewonnen tijdens de verloting van de NVN, maar omdat hij momenteel geen vijver heeft, werd het lastig om de koi te plaatsen. Hans vroeg of ik iemand kende die deze prachtige koi zou verdienen, en na een nachtje nadenken kwam Menno in me op. Menno heeft een moeilijke periode achter de rug, en ik vond hem de perfecte persoon om deze kohaku in zijn vijver te laten zwemmen. Deze koi zal binnenkort rondzwemmen in Ridderkerk.

Later op de dag kwam Nico langs, een gewaardeerde klant van Interkoi. Nico runt een hoveniersbedrijf en heeft ook een boomkwekerij. Toevallig moeten we nog een deel van onze tuin aankleden, dus hebben we samen de mogelijkheden besproken. We komen er later op terug, maar ik kan alvast verklappen dat we een stukje bloesempracht gaan realiseren in Ameide.

We hebben ook een paar koi in de bowl gezet. Dit keer waren het twee prachtige kohaku's van Momotaro. Ik heb ze bewust met rust gelaten om ze goed te laten ontwikkelen. Ik was aangenaam verrast: ze zijn breder en langer geworden, nu zo rond de 60 cm, en het groeiseizoen is nog niet voorbij.

De eerste kohaku is KO-V23-1176. Ik laat jullie het filmpje zien, dan kunnen jullie zelf oordelen. Wat ik kan zeggen over deze koi is dat het patroon opvallend is. Toen ik de prijs opzocht, schrok ik: hij staat te koop voor slechts €2.500. Dit wordt gegarandeerd een koi van 80 cm of meer, mits hij de juiste zorg en omstandigheden krijgt.

De tweede kohaku is KO-V23-1150. Ze had een moeilijke start, maar begint nu echt haar potentieel te laten zien. Qua huid en bouw iets minder dan de eerste, maar het patroon is perfect. Odome, kiwa, shashi en de verdeling van de hi-blokken zijn precies wat je wilt zien. Ik kan nog steeds niet geloven dat deze koi nog steeds bij ons zwemmen. Natuurlijk wil ik graag koi verkopen, maar het voordeel is dat ik er nog even van kan genieten.

Ik merk dat de interesse weer toeneemt, en daarom wil ik jullie uitnodigen voor onze Open Dag op 28 september. Heb je tijd en zin? Dan ben je van harte welkom! Wil je je liever niet aanmelden, wat ik begrijp, dan kun je altijd langskomen. Maar voor de catering zou het fijn zijn als je een mail stuurt om je aan te melden.

Op de dag zelf zal ook Christiaan Eilander aanwezig zijn om al je vragen te beantwoorden over het welzijn van de koi. Zijn passie is water en gezondheid op natuurlijke basis. Verder zullen we mooie acties hebben op diverse producten en houden we een verloting onder alle aanwezigen. De dag begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur, met de verloting rond 15.00 uur. Vandaag zijn we geopend tot 13.00 uur.

*****************************************************

Ook in Arendonk gaat het koileven verder en met 2 nieuwsitems op de dag is het lezen geblazen. Hoe meer nieuws hoe meer vreugd zou ik zeggen. Lees dus ook het nieuws uit Arendonk. Voor de liefhebbers van gezellig koi babbelen is het aangeraden om je in te schrijven in de opendag bij Interkoi Ameide, info vind je hieronder op de flyer.

opendeur Ameide

 

6
2
15
2
3
4
4
1

Meer afbeeldingen

Een vrijdag vol koi en gezelligheid: afbeelding 1
Een vrijdag vol koi en gezelligheid: afbeelding 2
Een vrijdag vol koi en gezelligheid: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jan

Jan, ik heb hier met jou gegevens ingelogd, en ik heb er een avatar bijgedaan. Dus het is helemaal geen probleem om in te loggen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml