Een verhaal over het ontstaan van koi

Een verhaal over het ontstaan van koi

Diep in het hart van Japan, in een schilderachtig dorpje genaamd Yamakawa, woonde een jonge viskweker genaamd Hiroshi. Hij had een bijzondere passie voor Nishikigoi, de kleurrijke koi-karpers die bekend staan om hun schoonheid en gratie.

Hiroshi's familie kweekte al generaties lang deze betoverende vissen, en hun vijvers waren gevuld met wezens die in alle kleuren van de regenboog schitterden. Elke ochtend, nog voordat de zon opkwam, wandelde Hiroshi naar de vijvers om de vissen te voeren en te verzorgen.

De serene stilte van de ochtend werd alleen doorbroken door het zachte gekabbel van het water en het rustgevende gefladder van vissenvinnen. Hiroshi kende elke koi als een uniek individu met een eigen patroon en karakter, en hij had de zeldzame gave om de meest uitzonderlijke exemplaren te herkennen en te koesteren.

Op een dag, terwijl Hiroshi door de velden wandelde, ontdekte hij een verlaten vijver aan de rand van het bos. Het water was troebel en leek levenloos, maar bij nadere inspectie zag hij een kleine koi met doffe, bijna kleurloze schubben. Iets in de ogen van de vis raakte hem diep, en hij voelde een sterke connectie met het dier.

Vastbesloten om de koi een tweede kans te geven, nam Hiroshi haar mee naar huis. Hij plaatste de vis in een van zijn heldere vijvers en begon haar met toewijding te verzorgen. Elke dag sprak hij zachtjes tegen haar en vertelde verhalen over de oude legendes van de Nishikigoi.

Langzaam maar zeker begon de koi op te bloeien. Haar schubben kregen weer kleur, en na verloop van tijd werd ze een van de mooiste vissen in de vijver. Haar kleuren waren levendig en haar bewegingen sierlijk. Hiroshi noemde haar Yume, wat 'droom' betekent in het Japans.

Het nieuws over Yume verspreidde zich snel door het dorp en al gauw kwamen mensen van heinde en verre om de prachtige koi te bewonderen. Hiroshi's vijvers werden beroemd, en hij werd uitgenodigd om zijn vissen te tonen op tentoonstellingen over de hele wereld. Maar voor Hiroshi bleef Yume altijd de bijzonderste, want ze herinnerde hem eraan dat ware schoonheid vaak verborgen ligt en alleen zichtbaar wordt door liefde en toewijding.

Jaren gingen voorbij en Hiroshi werd een oude man. Op een dag, toen hij aan de rand van de vijver zat en naar Yume keek, voelde hij een diepe rust. Hij wist dat hij zijn levenswerk had voltooid en dat de geest van de Nishikigoi voortleefde in elke vis die hij met liefde had grootgebracht.

En zo bleef Yamakawa, het kleine dorpje, een plaats van wonderen, waar de kleuren van de regenboog altijd in het water dansten en de dromen van een jonge viskweker werden gekoesterd en herinnerd.

 

8
6
18
14
6
7
6
9

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Eric

😂😂😂 Krijg je van mij 3 blije gezichtjes .


interkoi

Amai zo vroeg en nu al 2 boze gezichtjes.....😞😞😞


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml