Een Gezellig Koi Weekend

Een Gezellig Koi Weekend

Het gebeurt steeds minder vaak dat we de nostalgische gezelligheid van vroeger ervaren, wanneer koiliefhebbers hun vissen komen ophalen. Maar dit weekend was het anders. Dankzij de veilingverkopen kwamen er opnieuw mensen naar Arendonk, en leek de passie voor koi weer op te leven.

Het leek wel alsof de afspraken naadloos in elkaar overgingen; terwijl de ene klant afscheid nam, arriveerde de volgende. Dit zorgde niet alleen voor een gestroomlijnd verloop, maar het maakte het werk ook een stuk eenvoudiger. Het is immers minder praktisch als iedereen tegelijk komt.

De eerste klant was een bewoner van Arendonk. Geloof het of niet, maar hij is de enige koiliefhebber uit mijn dorp die ik ken. Blijkbaar zijn koi in Arendonk een zeldzaamheid, tenzij er ergens verborgen vijvers zijn…

Ron, een vaste veilingganger, stond bekend om zijn geduld en het strategisch toeslaan op het juiste moment. Dit keer had hij zijn oog laten vallen op een ùeerstaps kohaku van Momotaro, een kweker waar hij een zwak voor heeft, naar eigen zeggen. Helaas werd deze koi onder de waarde verkocht. Maar dat is Ron niet te verwijten; hij maakt gewoon slim gebruik van de kansen die de veiling biedt. Voor mij heeft het ook een voordeel: mijn voorraad slinkt, en de vijvers raken hopelijk tegen het einde van het jaar leeg.

Jan was de volgende in de rij, samen met zijn vrouw om zijn koi op te halen. Hij is een trouwe klant van Interkoi en toonde me trots een video van een ginrin kohaku van Momotaro die hij voorheen had gekocht. Deze koi, inmiddels uitgegroeid tot 70 cm, had hij destijds via mij bemachtigd. Na wat speurwerk vond ik de oorspronkelijke gegevens terug: een ginrin kohaku met code GK-V22-10296, die in mei 2022 als nisai vertrok. Dit keer had Jan via de veiling een aantrekkelijke showa van Sakai FF weten te bemachtigen, een koi waar ik zelf ook veel waardering voor had.

Ik benadruk vaak het belang van het bewaren van het codenummer van een koi. Het stelt ons in staat om later de juiste informatie terug te vinden, iets waar Interkoi in uitblinkt. Helaas hecht men hier te weinig waarde aan, terwijl ik zelfs na bijna 20 jaar nog gegevens kan terugvinden van koi die allang uit ons zicht zijn verdwenen. Dit verdient meer erkenning.

Rob kwam ook langs, samen met zijn vrouw, voor hun eerste bezoek aan Interkoi Arendonk. Hij was eerlijk: "Interkoi Arendonk is te duur voor mij." Tja, wat kun je daarop zeggen? Het is begrijpelijk dat mensen zorgvuldig omgaan met hun geld en niet altijd bereid zijn om veel uit te geven aan koi. Toch vormt zijn eerlijkheid geen enkel obstakel; ik begrijp het volledig. Ik heb mijn doelstellingen altijd duidelijk uitgesproken en me gespecialiseerd in een bepaald segment. Voor mij maakt het echter geen verschil of iemand een dure of goedkope koi koopt; ik behandel iedereen met dezelfde zorg en respect.

Rob was blij dat hij via de veiling een prachtige kohaku van Momotaro voor een redelijke prijs had kunnen kopen. De zaterdag voelde als een heropleving van de vroegere sfeer, en het gaf me het gevoel dat de toekomst misschien weer rooskleurig kan worden, al zal dat helaas zonder mij zijn. Rob had me beloofd om enkele foto's van zijn vijver op te sturen, maar helaas....

Tenslotte wil ik nog de aandacht vestigen op de lopende veiling van deze week. Er zijn nog maar 2 biedingen, doch niet wanhopen. De strijd wordt normaal op het einde van de veiling gestreden. Het zijn iets duurdere koi, maar het zijn natuurlijk ook koi uit een hoger segment. 

De combinatie veiling Interkoi Arendonk - Interkoi Ameide.

 

5
6
21
10
6
8
6
8

Meer afbeeldingen

 Een Gezellig Koi Weekend: afbeelding 1
 Een Gezellig Koi Weekend: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

interkoi

Toch nog een foto ontvangen. Bedankt Rob


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml