een aantal tosai uitgelicht

Een aantal tosai uitgelicht

De kleine vrienden die extra aandacht verdienen,ben je op zoek naar kwalitatieve tosai dan zit je goed. Vanmiddag hebben we een aantal tosai genet om deze aan jullie te presenteren. Deze week hebben we een speciale actie met onze kleine vrienden. Dit kunt u lezen in het nieuws item van gisteren.

Tosai in de spotlight

Als eerste een sandan kohaku van Matsue, de kohaku heeft een vol patroon in het middelste gedeelte van de koi hier hou je van of niet. De kohaku is voor mij mooi in balans het is nu nog klein maar als de koi straks wat groter is en zo ook de breedte ingaat dan komt het patroon mooi boven op de koi te liggen. Het hoofd maakt de kohaku compleet.

De kohaku staat voor 1250 euro te koop met een beetje geluk kan er 375 euro zomaar
van de prijs af gaan als je de dobbelsteen zou gebruiken.

Sanke van sakai co de neef van de grote Sakai we zien nog niet veel van deze kweker in onze contreien. Wat we kunnen zien aan de koi is de echte traditionele sakai body’s. Enkele jaren geleden is Sakai co zijn eigen weg gegaan en heeft een aantal sets ouderdieren meegekregen, dit doordat Sakai co en sakai gezamenlijk de farm Sakai fish farm runde. Deze sanke heeft een mooie brede voorbouw wat veel goeds voor de toekomst voorspel, Met tosai nemen we iets meer risico omdat we afhankelijk zijn van de ontwikkeling echter maakt dit de hobby leuk en leerzaam. Met deze sanke zie ik het goed komen het hoofd is mooi breed en het sumi ligt op de juiste plaatsten het enige wat een beetje jammer zou kunnen zijn is dat we op de schouder geen sumi zien.

 Danichi is de volgende showa die we op de veiling aankochten. Ze is inmiddels als 15 cm gegroeid wat zeker niet slecht is. Het patroon is goed zichtbaar, een traditionele showa. Als kers op de taart is het ook nog een female. Ik denk dat ik hier weinig over hoef te zeggen. Het verbaasd mij dat ze nog niet is verkocht.

Isa Showa een showa uit het hogere segment, een showa met een grote toekomst. Het is een moderne kindai showa, Ze meet momenteel 47 cm dus geheel in de lijn der verwachting. Zo eind oktober zal ze een lengte hebben van 53-56 cm wat geheel aan Japanse maatstaven is. Bouw, huid en patroon is toch zoals we het willen zien?

We sluiten af met een kohaku van Matsue met  een niet hedendaagse patroon. We hebben in April in totaal 18 tosai van Matsue aangekocht. Ondanks dat de prijzen van de matsue kohaku rond 995-1450 euro liggen zijn het allen dankbare koi waar we plezier van kunnen hebben. Ik heb deze koi aangekocht omdat ze zeer mooi geprijsd zijn met het voordeel dat we het graag met jullie delen.

Tenslotte: vergeet niet mee te doen aan de populaire veiling van deze week !
Ben je nog niet ingeschreven? Doe het dan nu!

 

10
6
18
8
12
10
9
10

Meer afbeeldingen

een aantal tosai uitgelicht: afbeelding 1
een aantal tosai uitgelicht: afbeelding 2
een aantal tosai uitgelicht: afbeelding 3
een aantal tosai uitgelicht: afbeelding 4
een aantal tosai uitgelicht: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml