De Ginrin Sanke van Momotaro

De Ginrin Sanke van Momotaro

Afgelopen april kwam ik bij Momotaro een groep van 17 Ginrin Sanke tegen. Deze waren net geselecteerd, dus we vielen met onze neus in de boter. Ze zijn ongesext aangekocht en ik kan jullie verzekeren dat er een groot aantal vrouwelijke koi tussen zitten.

Er is weinig respons op de Ginrin geweest; slechts enkelen zijn verkocht. Blijkbaar zijn wij (de Interkoi groep) de enigen die een zwak hebben voor de ginrin variant. Een kort woordje over het ontstaan en de ontwikkeling van ginrin:

Japanse Wortels:

Ginrin koi ontstond in Japan, het land dat bekend staat om zijn lange geschiedenis van koi-fokkerij. De exacte oorsprong is niet precies gedocumenteerd, maar het is duidelijk dat de Ginrin mutatie voor het eerst werd ontdekt en ontwikkeld in de Japanse vijvers en kwekerijen.

Mutatie en Selectie:
De Ginrin eigenschap is het resultaat van een genetische mutatie die ervoor zorgt dat sommige schubben een glinsterend of reflecterend uiterlijk krijgen. Japanse kwekers merkten deze unieke schubben op bij sommige van hun koi en begonnen selectief te kweken om deze eigenschap te versterken en te stabiliseren. 

Fokprogramma's:
Door zorgvuldig te selecteren en te kruisen, hebben Japanse kwekers uiteindelijk verschillende soorten Ginrin koi ontwikkeld. De meest voorkomende types zijn Diamond Ginrin, Pearl Ginrin, en Beta-Ginrin, elk met hun eigen unieke reflecterende patronen en intensiteit.

Belang en Populariteit
Ginrin koi zijn zeer gewild vanwege hun visuele aantrekkingskracht. De glinsterende schubben vangen het licht op een manier die de kleuren van de koi accentueert en een betoverend effect creëert, vooral wanneer ze door het water zwemmen. Hierdoor zijn ze populair in zowel privévijvers als in koi-wedstrijden.

Vorige week hebben we een aantal in de bowl gedaan, en zoals de mensen zeiden: je moet ze zien. De koi zijn al wat gegroeid en worden wat voller. Met dit weer, het zonnetje in de vijver, blinken ze prachtig. Ik overweeg om een aantal van deze koi mee te nemen naar de HKS, want er zitten mooie exemplaren tussen.

In het filmpje dat ik nu toon, durf ik te stellen dat het een vrouwtje is. Bekijk het hoofd eens goed: mooi lang met een brede mond. De bouw loopt mooi in een vloeiende lijn. Het patroon is een kwestie van smaak, maar deze vind ik prachtig. Het belangrijkste van Ginrin is dat het mooi dik op de koi zit, met 4 à 5 schubbenrijen breed. Bij deze koi is het bijzonder mooi.

Nummer 2404030 heeft een totaal andere bouw. Het hoofd is wat kleiner en iets forser van voren. Het staartstuk is wat smaller, maar het Ginrin is van zeer goede kwaliteit: dik en met mooie volle schubben, ook over de laterale lijn. Bekijk het filmpje eens goed; de huidkwaliteit is uitstekend. Ik heb nu zomaar twee exemplaren uitgepikt, maar er is nog meer moois te zien.

Kom gerust eens langs om deze tosai te bewonderen en geniet van deze Ginrin. Is het niet wat je zoekt, dan is dat geen probleem; er zijn hier genoeg mooie koi. Nog een bowl vol met bling bling, dus geniet en kom gerust eens langs.

Tussendoortje: 
bijgaande foto is een foto die een aantal jaren geleden heb genomen. Ik heb de foto van Pineapple Queen (oyakoi van de ginrin sanke) over de afbeelding van 2 personen geplaatst, zodat deze niet meer zichtbaar zijn. Wie kan me vertellen welke 2 personen zich onder de foto bevinden ? 

Ik zal de originele foto morgen tonen. Wie het juist heeft kan ook iets winnen om het wat interessanter te maken. Wie de juiste 2 personen aanwijst wint een emmer breeders secret klei van Nedkoi. Ik ga er ook van uit dat de betreffende personen niet meedoen aan deze mini wedstrijd natuurlijk, want dat is niet geldig.

 

8
5
14
13
15
10
12
13

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Johan

Hmmmm


Matthijs

Ben benieuwd…


Charlotte

Ik denk dat het bompa zelf is, vermoedelijk met Rini, want het is al een oude foto meen ik me te herinneren.

interkoi

hahaha wie weet?


Rob waasdorp

Polleke en mathijs


William

Polleke en mathijs


Bram vdb

Ik denk dat het een hele oude foto is toen Rini nog actief was samen met Daisuke.


Ronny

Volgens mij Polleke en Matthijs.....


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml