De dag van de non gosanke

De dag van de non gosanke

We laten een 3-tal koi voorbij komen het zijn koi die nog weinig in de spotlights hebben gestaan, willen jullie jumbo koi van goed tot zeer goede kwaliteit dan is dit nu je kans. Ik heb genoten van de koi in de bowl en hopelijk jullie ook.

Gisteren zat ik te bedenken waar ik het vandaag over zal hebben om het dagelijkse verslag mee te vullen, ik kan je mededelen het is niet gemakkelijk. Ik zet een 3-tal koi in de spotlight en niet de minste.

We gaan terug naar april van dit jaar, we waren in Japan waar we opzoek waren naar enkele kwarimono bij Maruhiro hadden we een chagoi en ginrin karashi aangekocht die onlangs zijn weg gebracht naar hun nieuwe vijvers.

Hirasawa daar vonden we een 2-tal karashi koi van hoge kwaliteit, echter doordat we wat later in het seizoen waren en de koi al enkele maanden geen eten hebben gehad waren ze wat aan de magere kant.

Voor ons was het geen probleem omdat we een zeer goede huid zagen en de beender structuur was meer dan goed.

Wat belangrijk bij éénkleurige is dat ze vrij zijn van sumi spots en de schubben mooi evenwijdig op de koi verdeeld zijn. Kijkend naar de koi was dit dik in orde zo konden ze naar Ameide komen.

De eerste karashi werd al snel verkocht echter Henco kocht nog een mango aan op de veiling van Narita en vroeg of ik deze koi weer terug in de verkoop wilden zetten. 

Daar zijn we niet moeilijk in en zodoende hebben we de koi weer geactiveerd op de website. Bekijk het filmpje eens. I

Is het niet een plaatje? Ik voorzie een grote toekomst voor deze koi. Ik verwacht dat de Karashi in goede omstandigheden tot echte jumbo zal uitgroeien, ze gaat nu haar sansai jaar in.

Ze heeft 5 cm groei gepakt vanaf eind april. Tel hier de quarantaine tijd bij op en we kunnen stellen dat ze in 3,5 maand deze lengte heeft gepakt. Dit is toch meer dan mooi...

De tweede karashi die aangekocht werd was iets minder maar zeker ook goed. Ze blijft qua lengte iets achter zo ook in bouw is ze veel minder dan de eerste?

In mijn ogen zeker niet. Het fukurin is al licht zichtbaar en de huid is van hoge kwaliteit. De backbone is goed zichtbaar wat verraadt dat er nog voldoende lengte in de koi zit.

Al met al heeft de karashi net als de eerste 5 cm groei gepakt. Zeg nou zelf ze mag er toch ook wezen.

Goshiki tancho ze was me al opgevallen tijdens de open dag en besloot haar vandaag nogmaals in de bowl te zetten.

Wat straalt ze met haar dieprode stip en ook nog eens mooi. De blauwgrijze goshiki gloed op het lijf is toch heerlijk om te zien. Met deze variëteit moet je een klik hebben, maar we kunnen niet zeggen dat ze mooi is. 

We kochten haar aan bij kanno op onze reis in april en eerlijk gezegd had ik verwacht dat ze zo verkocht zou zijn.

Ik weet dat er maar een klein club hobbyisten zijn die dit kunnen waarderen, echter durf ik te stellen dat je deze kwaliteit nergens gaat vinden voor de prijs waar ze voor staat.

In mijn beleving stond ze voor 1450 euro maar het blijkt 1250 euro te zijn deze prijs blijf nog even van kracht, echter als ze niet voor einde maand verkocht wordt zal de prijs aangepast gaan worden. Ze heeft in 3,5 maand 10 cm lengte gepakt en dat is niet mis.

 

5
1
12
6
6
1
1
3

Meer afbeeldingen

De dag van de non gosanke: afbeelding 1
De dag van de non gosanke: afbeelding 2
De dag van de non gosanke: afbeelding 3
De dag van de non gosanke: afbeelding 4
De dag van de non gosanke: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml