Het verwarmen of op temperatuur houden van het vijverwater

Het verwarmen of op temperatuur houden van het vijverwater

Er zijn diverse mogelijkheden om de waterkwaliteit van uw vijver stabiel te houden. Tegenwoordig is zonne-energie een van de voordeligste opties. Bij Interkoi maken we gebruik van een warmtepomp. Na grondig onderzoek staan wij volledig achter dit product en bevelen het van harte aan. Wilt u meer informatie? Bezoek ons dan, zodat we u uitgebreid kunnen informeren.

We willen onze geliefde koi de beste omstandigheden bieden. Naast het streven naar perfecte waterwaarden, is het ook belangrijk om de watertemperatuur stabiel te houden. Dit kan op verschillende manieren.

Een overkapping helpt bijvoorbeeld om de vijver minder snel af te laten koelen. Veel hobbyisten maken ook gebruik van warmtewisselaars op stroom of gas, pellet- of houtkachels. Wat de laatste jaren steeds meer opkomt, is de warmtepomp.

Met de huidige energieprijzen zijn enkele opties minder interessant geworden. Eigenlijk blijven er volgens ons nog twee belangrijke mogelijkheden over:

De overkapping:
Deze zorgt ervoor dat de warmte langer behouden blijft en houdt in de winter de koude luchtstroom van het vijverwater weg. Johnny maakt bijzonder mooie overkappingen. Bij interesse kunnen we u in contact brengen met Johnny, onze overkappingspecialist.

Warmtepomp:
Deze is ideaal voor het stabiel houden, verwarmen of zelfs koelen van de vijver. Er zijn veel verschillende warmtepompen beschikbaar, en na uitgebreid onderzoek, samen met Ramon, hebben we een keuze gemaakt. We zochten naar een warmtepomp die functioneel en gebruiksvriendelijk is. Uiteindelijk kwamen we uit bij de warmtepompen van het merk W’eau. Deze warmtepompen bieden alles wat wij belangrijk vinden:

  • Instelbaar via het display én via een app.
  • Verwarming instelbaar tussen de 8°C en 40°C, koeling tussen 8°C en 28°C.
  • Eenvoudig te installeren (plug and play).
  • Modellen met zowel horizontale als verticale luchtuitlaat, ideaal voor kleinere tuinen of beperkte ruimte.
  • Prijsvriendelijk.

Een ander groot voordeel van de W’eau warmtepomp is de mogelijkheid om deze met een timer te laten werken, zodat de warmtepomp enkel overdag aanslaat wanneer er zonne-energie beschikbaar is. Dankzij de full inverter-techniek is de W’eau warmtepomp bovendien stiller en energiezuiniger dan veel andere warmtepompen.

Veel warmtepompen hebben een minimumtemperatuur van 12°C, wat wij niet ideaal vinden. De W’eau warmtepomp kan daarentegen ingesteld worden tot 8°C, wat voor ons een doorslaggevende factor was.

De warmtepomp functioneert bij temperaturen van -15°C tot 43°C, dus zelfs tijdens strenge winters in Nederland en België kunt u deze blijven gebruiken om het vijverwater op temperatuur te houden.

Installatieopties:
Er zijn verschillende manieren om de warmtepomp aan te sluiten. De eenvoudigste methode is door slangen of buizen te gebruiken die het water direct door de warmtepomp laten stromen en het via vrije val weer in de vijver laten terugkeren. Een andere optie is om een aftakking te maken op de retourleiding, zodat een deel van het water via de warmtepomp terugstroomt. Ook kan er een extra lijn worden aangelegd vanuit het voorfilter, via de warmtepomp, naar het biologisch filter.

Voor de horizontale versie van de warmtepomp is ongeveer 1 meter ruimte nodig aan de aanzuigzijde en 2,5 meter aan de uitblaaszijde. Bij de verticale variant is slechts 1 meter aan de achterzijde nodig, aangezien de lucht naar boven uitblaast. Dit bespaart veel ruimte.

Beschikbaarheid:
De warmtepompen van W’eau zijn verkrijgbaar in verschillende maten, geschikt voor vijvers tot meer dan 100 m³. Wij testen deze apparaten altijd eerst zelf voordat we ze aanbevelen. In Ameide draait nu al vier maanden een 17 kWh-model, naar volle tevredenheid.

Vanaf vandaag zijn er twee nieuwe modellen binnengekomen: een horizontale 17,5 kWh en een verticale 6 kWh, die binnenkort worden geïnstalleerd. Dan zijn al onze buitenvijvers voorzien van een warmtepomp.

Wij zijn officieel leverancier van W’eau warmtepompen en staan klaar om u te adviseren en van alle informatie te voorzien. Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op. Op 28 september tijdens onze open dag kunt u de warmtepomp ook in werking zien.

Het is natuurlijk een uitstekende gelegenheid om op de opendag even langs te komen en je te laten informeren. Wij staan die dag voor je klaar! Inschrijven is gewenst;

Het is ook de laatste dag om een voordeel te doen voor de groepsaankopen. De meeste mensen hebben reeds bevestigt, maar een aantal moeten hun bestelling nog bevestigen. Wil je nog gebruik maken van de voordelen, schrijf je dan in en bevestig voor morgen je bestelling.

 

13
4
16
5
5
4
5
3

Meer afbeeldingen

Het verwarmen of op temperatuur houden van het vijverwater: afbeelding 1
Het verwarmen of op temperatuur houden van het vijverwater: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Sven

Weer een extra reden om zeker naar de opendeurdag te komen !


Patrick

Weer een heel nuttig en leerrijk artikel .Dank u wel Andre en interkoi voor jullie inzet voor deze leuke  weetjes en foto s . 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml