Het leven na de koi

Het leven na de koi

Hoewel ik nog niet volledig van het toneel verdwenen ben, blijft mijn aanwezigheid op de achtergrond voelbaar. Elke dag worden de laatste koi opgehaald, maar of ik mijn uiteindelijke doel zal bereiken, blijft onzeker.

Gisteren kwam Jan langs om twee koi uit te kiezen. Met een kleine vijver zocht hij bewust geen grote vissen, wat perfect uitkwam. Ik had namelijk nog een aantal kleinere exemplaren over. Toch blijven mensen verrast als mijn 'kleine koi' alsnog 30 cm of groter zijn.

Omdat Jan weinig ervaring met koi had, zette ik vier kleinere koi in een bowl zodat hij ze rustig kon bekijken. Het was verfrissend om iemand te begeleiden die nog niet meegesleept was in de complexe wereld van koi-fantasieën. Hij zocht vooral wat kleur voor zijn vijver en kon kiezen uit een ginrin sanke van Beppu, twee sanke van Momotaro en een kohaku van Momotaro. Uiteindelijk viel zijn keuze op de twee kleinste: de ginrin sanke en een kleine sanke van Momotaro. Daarmee kwam ik weer een stapje dichter bij mijn doel.

Ondertussen richt ik mijn aandacht op een nieuw avontuur: een aquarium. Dankzij een nieuw ccntact is het perfect geïnstalleerd en dagelijks geniet ik van deze nieuwe wereld. Het aquarium biedt me een rust die ik niet eerder kende. Minstens een half uur per dag bewonder ik de bewoners, en ik moet zeggen dat ik een bijzondere zwak heb ontwikkeld voor de dwergcichliden. Het fascineert me hoe deze kleine wezens in zo'n uiteenlopende vormen en kleuren voorkomen. Ik heb een filmpje van 3 minuten gemaakt dat je kan bekijken als je interesse hebt. 

Vissen in het algemeen hebben altijd een bijzondere aantrekkingskracht gehad op mensen. De diversiteit, hun aanpassingsvermogen en het vermogen om in vrijwel elk type watermilieu te overleven, maakt hen tot een symbool van evolutie en kracht. Ze dragen een rust in zich die overgaat op iedereen die hen observeert, daarom zie je vaak aquaria in ruimtes waar ontspanning centraal staat, zoals ziekenhuizen en kantoren. Maar vissen zijn niet alleen rustgevers. Ze bieden een venster naar de natuur, hun gedrag en ecologie wekken onze nieuwsgierigheid, en ze dragen mythische en culturele betekenissen die ons in het diepste van onze ziel aanspreken.

gould amandineMijn nieuwe avontuur is echter veel minder kostbaar dan het houden van koi. Terwijl koi-prijzen vaak de pan uit rijzen, heb ik voor mijn aquariumvissen slechts een paar euro per visje betaald. Het duurste exemplaar, een "Apistogramma cacatuoides DOUBLE RED," kostte me net geen tien euro, terwijl de meeste andere vissen tussen de 1,30 en 5 euro liggen. Het aquarium werd ingericht door Jeroen van Pro Aqua. Zijn ervaring en kennis worden ondersteunt door een zeer goede service waar ik dankbaar voor ben.

Naast mijn aquarium ben ik begonnen met het bouwen van een volière achter mijn 'clubhuis'. Hier wil ik in de toekomst Gouldamadines houden, misschien zelfs kweken. Deze prachtig gekleurde vogels fascineren me al een tijd, vooral de blauwe Gouldamadine met zijn indrukwekkende verenkleed. De kleuren muteren vaak, wat elk fokproces een spannende verrassing maakt. Deze vogeltjes zijn afkomstig uit Australië.

En zo ontvouwt mijn leven zich verder, na de koi. Hoewel ik nog altijd op de achtergrond aanwezig ben en André ondersteun waar ik kan, focus ik me nu op nieuwe uitdagingen en passies.

 

1
0
9
2
0
1
0
1

Meer afbeeldingen

Het leven na de koi: afbeelding 1
Het leven na de koi: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml