Een voorstelling van de laatste golden corn

Een voorstelling van de laatste golden corn

Ja, ik heb er veel gekocht, en daarmee bedoel ik de Golden Corn van Taniguchi-san. Al vanaf het eerste moment dat ik deze koi zag, was ik gefascineerd en heb ik ze altijd weten te waarderen. In mijn ogen zijn het bijzonder aantrekkelijke koi, hoewel ze soms onterecht worden ondergewaardeerd door de koikichi.

Of dat terecht is of niet, daar kun je eindeloos over discussiëren, maar voor mij is het duidelijk: deze koi verdient veel meer waardering. Laat me in het kort het ontstaan van de Golden Corn schetsen. Deze relatief nieuwe variëteit, ontwikkeld door de meesterkweker Taniguchi-san, wordt geroemd om zijn unieke kleur en indrukwekkende verschijning. Wat maakt de Golden Corn zo bijzonder? Ik licht een paar kenmerken uit:

golden cornKleur:
De Golden Corn heeft een intense goudgele kleur, die opvallend helder en uniform is. Waar hij qua uitstraling doet denken aan de bekende Yamabuki Ogon, heeft de Golden Corn vaak een nog diepere, rijkere kleurtoon.

Ontwikkeling:
Deze koi is door Taniguchi-san met uiterste zorg en precisie ontwikkeld via selectieve kweek. Het resultaat is een koi met een ongeëvenaarde huidkwaliteit en een prachtige glans die direct opvalt.

Populariteit:
Hoewel de Golden Corn nog relatief nieuw is in de koi-wereld, heeft deze vis snel aan populariteit gewonnen, mede door zijn unieke uitstraling en de reputatie van Taniguchi-san als topkweker.

Groei:
Net als veel van Taniguchi’s koi heeft de Golden Corn een groot groeipotentieel en een sterke lichaamsstructuur. Hierdoor is hij favoriet bij serieuze koi-liefhebbers en verzamelaars.

Dit zijn slechts enkele gegevens over de Golden Corn, en ik ben zelf nog altijd verbaasd wanneer ik de fijne huidkwaliteit bewonder. Momenteel heb ik er nog drie in mijn vijver zwemmen. De meeste van mijn Golden Corns heb ik via Ryuki Narita aangeschaft, die zich had geëngageerd om de beste exemplaren aan te kopen en te presenteren. Dit gebeurde met groot succes in Aziatische landen, waar deze koi met veel respect werden ontvangen en indrukwekkende bedragen opleverden.

Ik kocht ze in eerste instantie vanuit commercieel oogpunt, Ik veronderstel niet dat je me dit kwalijk kunt nemen maar eerlijk gezegd ook omdat ik een zwak heb voor deze prachtige vissen. Nog steeds ben ik euforisch over de glans, de huidkwaliteit, en de persoonlijkheid die de Golden Corn uitstraalt. De twee die ik hier laat zien, zijn de beste van de drie die ik nog heb. Natuurlijk probeer ik voor hen nog een goede thuis te vinden.

Om echter een volledig beeld te krijgen van deze koi, moet je ze met eigen ogen komen bewonderen. Foto’s en filmpjes doen hen simpelweg geen recht. Het zijn werkelijk wonderbaarlijke koi, die voor mij altijd een bijzondere plek in mijn hart zullen behouden. Bij deze nog een filmpje van de golden corn die ik vandaag presenteer.

De finesse die deze koi uitstralen kan ik helaas niet laten zien in het filmpje dat ik met de telefoon heb gemaakt. Vergelijk het even met dit filmpje dat door Polleke werd gemaakt met de betere camera en je ziet het verschil dadelijk. Je proeft hier nog de invloed van asagi in deze golden corn die in combinatie met ginrin soragoi en andere werd gekweekt. En wil je het hele verhaal horen over het ontstaan van de golden corn, bekijk dan even dit filmpje.

Taniguchi-san heb ik altijd weten te waarderen. Onlangs vond ik nog een filmpje van 13 jaar geleden, toen ik hem voor het eerst ontmoette. Het is een bijzonder moment, omdat hij toen speciaal voor de camera in het Engels sprak, iets wat voor hem zeker geen gemakkelijke opgave was. Gelukkig had ik dit filmpje op een ander account opgeslagen, want de rest, zo'n 30.000 filmpjes, ben ik helaas verloren. (Ik vind het nog altijd verschrikkellijk) Dit specifieke filmpje draag ik daarom extra dicht bij mijn hart, en ik laat het nog graag eens zien.

Het zijn zulke momenten in mijn koileven die ik echt koester. Ik heb zoveel prachtige ervaringen opgedaan, en soms overvalt me de heimwee naar die bijzondere momenten en gebeurtenissen die me zo veel vreugde hebben gebracht.

 

2
1
9
2
0
0
0
3

Meer afbeeldingen

Een voorstelling van de laatste golden corn: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml