Update: Sanke van Manuel en twee prachtige aanvullingen

Update: Sanke van Manuel en twee prachtige aanvullingen

Manuel, een klant uit Italië heeft mij het vertrouwen gegeven om een van zijn koi te laten evalueren bij Interkoi Ameide, en zowel hij als ik zijn zeer tevreden met het resultaat. Het is fascinerend om te zien hoe de koi zich rustig ontwikkelt in een vijver rijk aan algen. Dan nog speciaal voor jullie: bewonder hoe de Kohaku van Momotaro zijn beni prachtig laat schitteren—dit is toch waar we allemaal blij van worden!

De ontmoeting met Manuel en de Sanke

In de vroege dagen van Interkoi Ameide kwam ik in contact met Manuel uit Italië. Hij had een koi aangeschaft bij Interkoi Arendonk, maar kon zelf niet naar Nederland komen. Hij vroeg me of ik de koi wilde verzorgen tot het voorjaar van 2025, en ik stemde toe. Waarom? Omdat ik direct het potentieel van deze Sanke zag. De koi werd door Interkoi Arendonk aangekocht tijdens de choguku veiling.

De koi is afkomstig van kweker Tamaura, van wie ik al meerdere hoge kwaliteit koi heb aangekocht. Tamaura is misschien niet de bekendste kweker, maar voor mij is hij een verborgen schat. De Sanke van Manuel zwom al snel tussen mijn eigen collectie koi, en toen ze bovenkwam in de bowl, was ze werkelijk een verschijning. Haar huidkwaliteit was fenomenaal. Zonder speciaal kleurvoer begon het sumi zich al prachtig te ontwikkelen, en haar bouw verbeterde aanzienlijk. Een verademing!

Wat heb ik gedaan?

Eigenlijk niet veel: liefde, stabiliteit, en een paar maanden groenwater. Dat bleek genoeg om Manuel te verheugen—hij stuurde me mooie woorden terug, en dát maakt het voor mij zo bijzonder.

***********************************
Aggiornamento: Sanke di Manuel e due meravigliose aggiunte. L'incontro con Manuel e i Sanke

Agli albori di Interkoi Ameide sono entrato in contatto con Manuel dall'Italia. Aveva acquistato una koi da Interkoi Arendonk, ma non poteva venire personalmente nei Paesi Bassi. Mi ha chiesto se volevo prendermi cura delle koi fino alla primavera del 2025 e ho accettato. Perché? Perché ho visto subito il potenziale di questo Sanke. La koi è stata acquistata da Interkoi Arendonk durante l'asta del choguku.

La koi proviene dall'allevatore Tamaura, dal quale ho già acquistato diverse koi di alta qualità. Tamaura forse non sarà l'allevatore più famoso, ma per me è un tesoro nascosto. La Sanke di Manuel nuotò presto nella mia collezione di koi e quando emerse nella vasca fece davvero la sua comparsa. La qualità della sua pelle era fenomenale. Senza coloranti speciali, il sumi iniziò a svilupparsi magnificamente e la sua conformazione migliorò considerevolmente. Un sollievo!

Cosa ho fatto?

Non molto in realtà: amore, stabilità e qualche mese di acqua verde. Questo si è rivelato sufficiente per accontentare Manuel: mi ha risposto con belle parole, ed è ciò che lo rende così speciale per me.

***********************************

Twee extra Kohaku's van Momotaro

Na de show in België kon ik het niet laten: ik plaatste twee extra koi van Momotaro in dezelfde vijver. Eén van hen is een Kohaku die ik in oktober vorig jaar tijdens een veiling heb gekocht. Haar potentieel om uit te groeien tot een jumbo was direct zichtbaar. De afgelopen jaren heb ik echter geleerd dat je een koi niet te snel moet willen laten groeien—geduld is de sleutel.

Haar Ferrari-rode beni is zo intens dat je bijna zou denken dat het een mannetje is, al heb ik dat nog niet kunnen vaststellen. Ik ben zeer tevreden met haar evolutie. Ze is zowel breder als langer geworden, en haar eenvoud maakt haar nog fraaier. Als we dan toch een kleine opmerking moeten maken, is het het beni in de borstvinnen, maar ik verwacht dat dit minder zal opvallen naarmate ze verder groeit.

De Beppu Sanke

Tot slot wil ik nog een sanke van Beppu delen, die ik vorig jaar als tosai heb aangeschaft. Beppu-koi staan erom bekend dat ze niet heel snel groeien, en dat is ook bij deze sanke het geval. Helaas liep ze wat schade op in het begin, waardoor ik haar nog niet eerder heb getoond. Degenen die me hebben bezocht, hebben haar echter al zien zwemmen.

Deze sanke heeft het sumi op precies de juiste plekken, gecombineerd met een frisse huid. Ze is inmiddels zo'n 47 cm—een mooie maat om de winter in te gaan. Wie weet wordt ze wel een opvallende sanke tijdens de show in het nieuwe jaar!

 

4
1
8
4
0
0
1
0

Meer afbeeldingen

Update: Sanke van Manuel en twee prachtige aanvullingen: afbeelding 1
Update: Sanke van Manuel en twee prachtige aanvullingen: afbeelding 2
Update: Sanke van Manuel en twee prachtige aanvullingen: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Prachtige filmpjes van hele mooie koi,s dank jullie . 👍👍👏


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml