Nog 39 koi. De uitdaging blijft

Nog 39 koi. De uitdaging blijft

Met nog 106 dagen op de kalender, ligt de uitdaging voor me: de laatste 39 koi moeten verkocht zijn. Het aantal neemt gestaag af, maar het proces verloopt trager dan gehoopt. Als ik het tempo zou volgen, zou ik elke drie dagen een koi moeten verkopen. Maar is dat realistisch?

Het wordt ongetwijfeld een uitdaging, maar uitdagingen zijn er om overwonnen te worden. Volgend weekend staan er veel evenementen gepland, wat misschien wat afleiding biedt, maar toch wil ik de aandacht richten op mijn laatste pareltjes in de vijver. Het is dan ook een mooi moment om even langs te komen.

Wat heb ik gedaan?
Gisteren heb ik een aantal koi in duo’s gefilmd, en vandaag presenteer ik je graag de eerste twee. Geloof me, de koi die nog over zijn, behoren tot de besten. De kwaliteit is onmiskenbaar; dit zijn niet zomaar vissen. In de komende dagen zal ik regelmatig video’s delen van telkens twee koi, precies zoals ze nu zijn,  authentiek en in volle pracht.

De video van vandaag
Hier zijn ze dan: een Showa van Sakai FF en een Kohaku van Momotaro, beide nisai. Ze zwemmen broederlijk naast elkaar, en hoewel de Showa wat 'issues' heeft, zoals we dat zo mooi in het Engels zeggen, zou ze wel eens kunnen verrassen.

Met een beetje aandacht en zorg kun je deze Showa omvormen tot een ware prachtkoi. Helaas heb ik geen video meer van haar als tosai, maar ik heb nog wel beeldmateriaal van haar aankomst na transport. Haar ontwikkeling is duidelijk zichtbaar, en mijn buikgevoel zegt me dat dit een exemplaar is met toekomst. Ze heeft alle kenmerken van een Showa die kan uitgroeien tot een vis van Sakai-kwaliteit. Dit is een investering in de toekomst, en emet en kleine retoucheer ingreep kun je prachtige resultaten boeken. 

De Kohaku: niet minder indrukwekkend
De lotgenoot van deze Showa is een schitterende Sandan Kohaku van Momotaro. Polleke filmde haar een jaar geleden, toen ze al een tijdje in mijn vijver zwom. Hoewel ik het originele tosai-filmpje niet meer heb, toont haar huidige formaat van ruim 50 cm haar potentie. Een Sandan Kohaku blijft enorm populair onder koi-liefhebbers en met reden: ze geeft altijd een rustige uitstraling en de kwaliteit  bij deze is onmiskenbaar. Deze kohaku verdient een plek bij een ware kenner.

Kom dit weekend langs en laat  je verrassen.
Ik heb ook een overzichtsvideo gemaakt van de twee resterende binnenvijvers. Dit weekend nodig ik je van harte uit om de koi in levende lijve te komen bewonderen. Wie weet kunnen we tot een mooie overeenkomst komen.
Het zou geweldig zijn om de koi nog dit jaar te verkopen, maar zo niet, dan mogen ze rustig doorgroeien. De laatste vijvers afbreken heeft geen haast, al zou het wel fijn zijn om die stap binnenkort te kunnen zetten. Ik bevind me tenslotte in een afbouwfase.

Overzicht van de koi in vijver 8

Overzicht van de koi in vijver 7

Volgende activiteiten mag je zeker niet vergeten:

Opendag bij Interkoi Ameide op 28 september

Groepsaankopen kan tot 22 september.

6
1
6
6
4
4
3
2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml