Het leven gaat door

Het leven gaat door

Het ophalen van koi blijft onverminderd doorgaan, hoewel de veilingen niet de resultaten opleveren die ik had gehoopt. De biedingen zijn vaak te laag om de veilingen echt interessant te maken, wat me heeft doen besluiten om in de toekomst waarschijnlijk geen veilingen meer te organiseren.

Veel van de koi gaan voor minder dan de aankoopwaarde weg, en dat is verre van ideaal. Hoewel sommigen dit misschien moeilijk te geloven vinden, verdienen de aangeboden koi het absoluut niet om voor zulke lage prijzen te worden verkocht. Aan de andere kant is er wel het voordeel dat mijn vijvers aan het eind van het jaar aanzienlijk leger zullen zijn, wat altijd een doel is.

kohaku van momotaroVandaag kwam David zijn gewonnen Kohaku ophalen, een koi die in augustus 2021 werd geboren, later in het jaar dus. Ze was sinds maart 2022 bij mij, en ik heb meer dan twee jaar voor haar gezorgd. Het was dan ook enigszins teleurstellend om haar voor minder dan haar waarde en aankoopprijs te zien vertrekken. Maar zo gaat het nu eenmaal; bij de ene koi win je, bij de andere verlies je. Het blijft een evenwichtsoefening tussen passie en realiteit.

Wat deze Kohaku betreft, heb ik haar altijd als een bijzonder aangename vis beschouwd. Ze is nooit enorm groot geworden, wat deels te wijten is aan de omstandigheden waarin ze leefde. Mijn faciliteiten zijn niet ideaal om haar volledige potentieel te laten ontwikkelen. Bovendien wordt er bij mij regelmatig koi geschept om te bowlen, wat voor stress zorgt en de groei remt. De beste aanpak voor een koi is natuurlijk om haar zoveel mogelijk met rust te laten, haar te voorzien van een stabiele temperatuur en voldoende voeding, zonder verstoring.

Het is goed mogelijk dat deze Kohaku, eenmaal in haar nieuwe omgeving, nu eindelijk de kans krijgt om te floreren en haar groei weer op te pakken. In mijn privévijver heb ik dat vaak gezien: zodra een koi zich aanpast aan een nieuwe, stabielere omgeving, kan de groei opeens in een stroomversnelling raken.

Naast David's Kohaku heeft Wiechert me gevraagd om nog twee koi extra onder de aandacht te brengen, en dat doe ik met alle plezier. Deze twee koi zijn zonder twijfel de moeite waard om eens goed te bekijken. Ze hebben allebei unieke kwaliteiten die hen onderscheiden, en ik ben er vrijwel zeker van dat iedereen hun waarde zal herkennen en op prijs stellen. Het is altijd een genoegen om zulke bijzondere exemplaren te kunnen delen, en hopelijk zullen ze bij hun toekomstige eigenaar net zo gewaardeerd worden, zoniet meer.

showa van dainicihiGeniet van deze Dainich showa SH-V23-021788
Female - 58 cm
Vraagrijs: 2 450 euro
Recente video van deze showa

sanke van sakai ffBrutale sanke van Sakai FF SA-NA21-421
Female - 76 cm
Vraagrijs: op aanvraag.
Recente video van deze sanke

Zoals je kunt zien, zijn het twee geweldige koi die ongetwijfeld het hart van elke koiliefhebber sneller zullen doen kloppen. Wie interesse heeft, kan contact opnemen met Wiechert. Zijn gegevens vind je hier.

Ik wil nogmaals benadrukken dat ik regelmatig telefoontjes ontvang mensen die vragen waar de koi zich bevinden. Dit zou eigenlijk heel eenvoudig moeten zijn. Bij iedere koi staat een envelop-icoontje. Klik op het icoontje bij de betreffende koi, en je krijgt direct alle gegevens van de Interkoi-agent te zien. Eenvoudiger kan het echt niet, toch?

Tenslotte nog een melding voor de groepsaankopen: Deze loopt tot 22 september, dus registreer je als je dit nog niet hebt gedaan of vul reeds je bestelling in

6
1
10
6
4
6
4
5

Meer afbeeldingen

Het leven gaat door: afbeelding 1
Het leven gaat door: afbeelding 2
Het leven gaat door: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Hebben er meer koifans problemen met inloggen ?


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml