De koi uit Duitsland zijn gearriveerd

De koi uit Duitsland zijn gearriveerd

 "Wat een machtige monumenten zijn het toch, die koi uit Duitsland! Iedereen die deze prachtige vissen heeft aangekocht mag zich gelukkig prijzen, want deze levering maakt echt indruk.

Michael kan nu vol goede moed verdergaan met de afbraak- en herstelwerken aan zijn vijver. Het wordt een behoorlijke onderneming, maar ik ben blij dat ik hem op deze manier heb kunnen helpen. Dat ben ik eigenlijk ook wel verplicht aan mijn agenten – een win-win situatie!

Wat me vooral opviel, is de uitzonderlijke kwaliteit van de jumbo eenkleurige koi, met een indrukwekkende Magoi als kers op de taart. Volgens sommigen een symbool van geluk, en als ik eerlijk ben, geloof ik daar wel in. Deze Magoi straalt kracht en vitaliteit uit, precies zoals het hoort.

Ik herinner me nog goed het moment dat Michael hem als tosai kwam ophalen. Hoe bijzonder is het om te zien hoe zo’n koi uitgroeit tot een toonbeeld van kracht en doorzettingsvermogen, net zoals de legendarische karpers in Japanse verhalen die tegen de stroom in zwommen en in draken veranderden. Een mooi verhaal, toch? Vandaag wordt hij opgehaald, dus dat wordt een bijzondere dag!

De drie jumbo Ogon van Momotaro zijn ook niet te missen. Machtige lichamen, zuiver van kleur, en absoluut bewonderenswaardig. Ze blijven helaas nog even rondzwemmen in Arendonk, want Kevin kan ze pas over twee weken komen ophalen. Maar de Ginrin Ogon is nog te koop!

Michael had simpelweg geen plek meer in zijn vijver, en besloot deze parel bij mij achter te laten. Ik kan je verzekeren, deze super Ginrin Ogon is er eentje die harten zal doen smelten. Ze verdient een prachtige vijver, en ik zal mijn best doen om dat voor haar te vinden. Mocht je interesse hebben, neem gerust contact op!

De laatste die ik gefilmd heb, is een wat rodere variant uit de Ogon-familie van Momotaro. Ze doet me sterk denken aan de bekende Super Mango-reeks van Sakai FF, met dezelfde uitstraling en pracht. Ze staat absoluut op hetzelfde niveau als die populaire variëteit.

Het was trouwens een drukke zaterdag! Jan, die nachtdiensten draait, moest even schakelen om een afspraak te maken, maar hij was de gelukkige winnaar van een Ginrin uit de Oshiba Shigure-ouderdieren van Momotaro. Dit is een echte groeier – een ‘freetzakje’ zoals ik het noem – en is in korte tijd uitgegroeid van een tosai van 20 cm naar een imposante 50 cm. Ze zal prachtig staan in de vijver van Jan, waar ik gelukkig al veel mooie foto's van heb ontvangen.

Ik probeer altijd foto's en video's van de vijvers van klanten te verzamelen. Het is zo mooi om te zien hoe iedereen zijn koi huisvest, of het nu om een kleine of grote vijver gaat, strak of traditioneel Japans vormgegeven. Het blijft een genot om te zien hoe onze koi hun nieuwe thuis vinden.

En vergeet niet om ook even het nieuwsitem van Johan van Interkoi Nederland te lezen!"

 

5
2
11
7
3
5
4
2

Meer afbeeldingen

De koi uit Duitsland zijn gearriveerd: afbeelding 1
De koi uit Duitsland zijn gearriveerd: afbeelding 2
De koi uit Duitsland zijn gearriveerd: afbeelding 3
De koi uit Duitsland zijn gearriveerd: afbeelding 4
De koi uit Duitsland zijn gearriveerd: afbeelding 5
De koi uit Duitsland zijn gearriveerd: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml