Het reinigen van u zeef of trommelfilterdoek

Het reinigen van u zeef of trommelfilterdoek

Het reinigen van onze trommel/zeef filters is altijd een bezige klus. Ramon heeft vanuit zijn achtergrond een natuurlijk product ontwikkeld om dit klusje gemakkelijk te klaren. Het product is bij mij al enkele jaren bekend en weet zeker dat het jullie het een fijn product vinden. Geen zoutzuur of veel tijdsverlies met het schoonmaken. Binnen enkle minuten is de klus weer geklaard zonder inspanning.

Hieronder een korte uitleg hoe Filter Screen Cleaner is ontstaan:

Zelf ben ik al enkele jaren bezig met koi en vijver en zoals bij de meesten is de vijver al diverse keren verbouwd, vergroot en verbeterd. Begonnen met een klein kunststof tuinvijvertje met een rond filtertonnetje waarna al snel een grotere vijver met een meerkamerfilter volgde. Na enkele jaren begon het weer te kriebelen en werd de vijver nog wat groter en werd er gefilterd met een sieve en beadfilter waarbij er enkele jaren later nog een bakki shower op de rand van de vijver werd bijgeplaatst.

In 2016 is de laatste verbouwing geweest en is de vijver nogmaals een stuk vergroot en maak ik gebruik van een trommelfilter als voorfilter met daarachter een bewegend bed en trickle filter. Vanwege een bedrijfsongeval een aantal jaren geleden heb ik diverse klachten en beperkingen opgelopen, waaronder een ernstige overgevoeligheid van de longen en luchtwegen, vooral bij geuren en dampen.

Bij het reinigen van mijn trommelfilter had ik elke keer hulp nodig van vrienden die dit “klusje” dan voor mij deden met bijvoorbeeld zoutzuur. Op dat moment moest de trommel worden uitgebouwd uit de behuizing om te reinigen, dit zodat er zo min mogelijk van het zoutzuur in het vijverwater terecht zou komen.

Aangezien ik bij voorkeur alles zelfstandig wil kunnen doen, ben ik gaan nadenken over een goede en vooral ook een veilige oplossing zonder geuren of dampen en natuurlijk niet schadelijk voor mens en dier. Zodat ik zelf mijn eigen trommelfilter kan reinigen wanneer dat nodig is. Vanuit mijn achtergrond in de voedingsmiddelenindustrie ben ik een aantal producten gaan samenstellen en testen tot ik de juiste 100% natuurlijke samenstelling had gevonden.

Nadat ik het zelf een tijdje had gebruikt, heb ik het door een aantal van mijn koivrienden laten testen, zij waren en zijn net zo enthousiast als dat ik ben. Het filter hoeft niet gedemonteerd te worden, het product reinigt prima zonder geuren en dampen, niet schadelijk voor de vissen of de waterwaardes en ook nog eens tijdbesparend.

In de afgelopen wintermaanden ben ik er nog eens over na gaan denken en heb gesproken met een aantal vrienden en kennissen. Op een gegeven moment heb ik besloten om het product op de markt te brengen, het product beloofd wat het doet ; dus waarom niet!  Na het ontwerpen van een etiket, inkopen van de flessen, kijken waar het geproduceerd kan worden, oprichten van het bedrijf en nog heel veel meer, ben ik zo ver en zijn jullie op mijn website.

Kijk rustig rond, ook op Facebook is er een pagina Filter Screen Cleaner waar de nieuwtjes gepost zullen worden. Mocht je vragen hebben dan kan dat via het contactformulier of per e-mail naar: info@filterscreencleaner.com

Het product:

Na verloop van tijd zal u merken dat het water in uw voorfilter (Zeefbocht of Trommelfilter) minder goed doorloopt, wat bij een Zeefbochtfilter tot gevolg heeft dat het water steeds lager op het zeefblad zijn doorgang vind en bij een trommelfilter tot gevolg heeft dat de tijden tussen het spoelen steeds korter worden.

Op dat moment heeft zich een (vettige) EPS laag gevormd op de mazen van het zeefblad of trommelfilter screen. Filter Screen Cleaner is een product dat de vuilaanslag en de ongewenste (vettige) EPS laag van uw zeefelement of trommelfilter screen verwijderd zodat de doorloop weer optimaal is. 

Spray het zeefelement of het trommelfilter screen in met Filter Screen Cleaner, laat het enkele minuten inwerken en spoel het daarna af met water of laat het trommelfilter spoelen. Bij ernstige vervuiling van het zeefelement of het trommelfilter screen kunt u na het sprayen en enkele minuten intrekken met Filter Screen Cleaner, een zachte afwasborstel gebruiken om de hardnekkige vervuiling te verwijderen.  

Herhaal deze schoonmaakprocedure tenminste maandelijks of wanneer u eerder merkt dat het nodig is voor de beste doorstroming van uw zeefbochtfilter of trommelfilter. In het filmpje kunnen jullie zien hoe het te gebruiken en het resultaat.

het product is te verkrijgen bij interkoi en zal ook opgenomen worden in de groepsaankoop.
Prijs 500ml: 14,95 euro.

 

9
7
21
13
6
5
5
8

Meer afbeeldingen

Het reinigen van u zeef of trommelfilterdoek: afbeelding 1
Het reinigen van u zeef of trommelfilterdoek: afbeelding 2
Het reinigen van u zeef of trommelfilterdoek: afbeelding 3
Het reinigen van u zeef of trommelfilterdoek: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml