Wat was er te beleven

Wat was er te beleven

Niets, maar dan ook helemaal niets. Ik moet helaas vaststellen, dat het spreekwoord "uit het oog, uit het hart," toch bewaarheid wordt. Ik had zeker verwacht dat er toch nog klanten langs zouden komen om een praatje te slaan, of om naar de overblijvende "goede en degelijke" koi te komen kijken, maar blijkbaar heb ik me vergist.

Ik begrijp natuurlijk dat ik me erbij neer moet leggen. Ondertussen probeer ik toch nog nuttig te zijn in dienst van onze collega's, in dit geval voor Michael van Interkoi Germany en voor mezelf een beetje.

Er moet me toch één ding van het hart. Namelijk dat het onbegrijpelijk is dat de betere koi die Michael deze week aanbood via de website niet verkocht worden. Ik kan er met mijn verstand niet bij. Iedere koi die  hij aanbied zijn van bijzondere waarde en worden tegen belachelijke prijzen aangeboden.

verbouwing grendelMichael stuurde me een foto van zijn infrastructuur met de verbouwingswerken die hij moet uitvoeren, teneinde aan de mensen duidelijk te maken dat het geen commerciël opzet is om deze koi te verkopen, maar een noodzaak. Ik laat je de betreffende foto zien.

Hij kan onmogelijk met de kraan bij deze vijver komen en kan alleen op zaterdag en dan nog met de hand en met de emmer alles uitgraven om de vijver te herstellen. Je zou er moedeloos van worden. Ik vroeg hoelang de verbouwing zou duren. Tot volgend jaar april was zijn antwoord. 

Zoals je kan zien is het dus geen opgezette bluf om deze koi te verkopen. Een filmpje van de overblijvende jumbo is al rondgegaan via sociale media, maar ik zal het hier nogmaals tonen en ik zal er alles aan doen om hem te helpen deze koi alsnog te verkopen.

Men zal het mij kwalijk nemen als ik het zeg, maar de volgende gedachte is reeds dikwijls door mijn hoofd gegaan: "onnozelaars." Dat je dit aanbod van prachtige koi voor deze prijs niet naar waarde schat is voor mij onbegrijpelijk en zal ik blijven onbegrijpelijk vinden.

Ik ben het niet akkoord met het feit dat Michael ze aan deze prutsprijzen aanbied, maar respecteer zijn oordeel dat het onmogelijk is om de vijver te verbouwen zonder dat de koi een goede huisvesting zouden hebben. Deze koi verdienen respect, en dat mis ik hier.

Ik denk er zelfs over om de koi, éénmaal de veiling die morgen begint voorbij is, toch naar Arendonk te halen, want ik heb nog altijd een zwak voor kwaliteit. Het zijn geweldige beesten die iedere koikichi die een show niet als hoofddoel heeft te laten fantaseren. Ik hoop zelfs dat ze niet via de veiling verkocht zullen worden en dat ze naar Arendonk komen.

Ik weet dat ik een verhaal zoals dit eigenljk niet mag schrijven, maar ik ben nu toch redelijk verontwaardigt  Ofwel is de koihobby voorbij, ofwel zijn jullie bang dat het geen goede koi zijn. Ik kan je verzekeren dat de koi live nog beter zullen zijn dan dat je ze op video ziet. Vergeef me dus mijn ingesteldheid en laat het bozemanneke maar zijn werk doen, ik heb er lak aan.

De koi onder de knop nieuwste koi aanwinsten gaan zo dadelijk verdwijnen, en zullen via de veiling website van Interkoi nog kunnen aangekocht worden. Als ze niet verkocht worden zoeken we een andere oplossing want ik laat mijn collega's niet in de steek. Trouwens er zullen op de veilingsite ook 10 koi uit mijn bestand te zien zijn.

auction.interkoi.eu

 

8
3
13
16
5
6
5
19

Meer afbeeldingen

Wat was er te beleven: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Mike G

Je lijkt meer en meer een gefrustreerd oud mannetje


interkoi

Lekker veel bozemannetjes, dat doet me plezier. Teken dat je nieuwsitems toch gelezen worden. Dank je voor je support.


Johan

Michael Succes met de reparatie werkzaamheden. Als alles draait is het genieten maar bij heftige problemen is het lastig.

Hopelijk vinden de koi snel een onderkomen


Jack

Luc , het is bijna zover dat ze in Japan weer de Mudponds gaan oogsten. Dat is voor de Koikichi veel spannender dan Koi die hier al zwemmen.
En bovendien ben jezelf schuldig aan vele volle vijvers ! ;-)
Komt heus wel goed .

interkoi

Dat kan Jack, maar je zult uit een ander vaatje moeten tappen wat betreft de prijzen. Dit vind ik persoonlijk een ongewone mogelijkheid voor de mensen die graag een jumbo koi willen aanschaffen.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml