Op stap met Jan

Op stap met Jan

Zoals jullie waarschijnlijk weten is Jan een dankbare klant die bijna iedere week naar Arendonk komt om naar koi te kijken. Hij geniet hier ontzettend van, maar helaas is dat nu bijna niet meer mogelijk. Daarom vroeg hij aan mij om samen met hem naar Ameide te rijden om kennis te maken met André.

Natuurlijk doe ik dat, en graag. Het is wel een heel ommetje maar dat heb je er graag voor over. Dus eerst Jan oppikken bij zijn restaurant en daarna op weg naar Ameide. Hij wil nu éénmaal de koi live zien, en daar kaart hij nu juist één van de problemen aan in de koiwereld.

Op dit ogenblik is de koiwereld wat verloedert, en worden veel koi aangekocht op foto en video. Door de corona crisis zijn de online veilingen geëxplodeerd en denken de meeste koiliefhebbers dat ze hun koi het beste kunnen kopen op deze manier.

Niets is minder waar. het is wel makkelijker natuurlijk vanuit je luie zetel een koi kopen, maar de waarheid is dikwijls anders. Maar laat ik niet op de zaken vooruitlopen, ik zal hieronder enkele opmerkingen schrijven die ongeveer weergeven wat ik erover denk. Uiteraard is dit weer voor kritiek vatbaar, maar dat mag. Kritiek kost niets.

In ieder geval was Jan sterk onder de indruk van de infrastructuur en de ontvangst bij Interkoi Ameide. hij kon zichtbaar genieten van de aanwezige koi en ik moet toegeven dat de koi er ook allemaal bijzonder goed uit zien. 

Het is een plezier om in de vijvers te kijken en je kan zien dat Jan er ook enorm plezier in had. Om op je 82ste jaar nog zo kunnen genieten van koi is toch wonderbaarlijk. Jan heeft volgens hem heel zijn leven al met vissen en auto's bezig gehouden. Dit kan je ook merken als  je in het restaurant binnenkomt.

mei wah veldhovenAan de linkerzijde heeft hij een kleine vijver die op dit ogenblik bevolkt wordt met Tamasaba, in het restaurant heeft hij een pracht van een centraal gelegen vijver met zoutwatervissen, en geloof me, dit is bijzonder mooi om te zien. En thuis heeft hij een koivijver van 65 kuub, dus koi, vissen en auto's zijn zijn leven.

Ik heb er een kort filmpje van gemaakt, want Jan wou natuurlijk toch enkele koi bekijken. Hij was op zoek naar een showa, en de baby champion stond hem wel aan, terwijl ik zelf begeesterd ben van de maruten showa van Odakan.

Een definitieve deal werd er nog niet gemaakt, maar dat zal in de loop van de volgende weken zeker en vast gebeuren, want hij beloofde aan André om terug te komen met zijn zoon om de zaken verder te bespreken.

Op het moment dat we aan het genieten waren van de koi, kwam ook een klant binnen die nog 2 koi daar had rondzwemmen. Uiteraard vroeg ik wie hij was, en dan komen namen tot leven. Wim is een bekende in de sociale media van Interkoi, maar het is natuurlijk veel leuker als je de mensen live tegenkomt. 

mah weiHet was een fijne dag en ik denk dat Jan er toch van genoten heeft. Als dank kreeg ik nog een pakket eten mee naar huis, waar mijn vrouw enorm blij mee was, want dan moest ze geen eten klaarmaken en Jan, geloof het of niet, we hebben er van genoten....dankjewel.

Ik ga hieronder toch wat bezwaren aantekenen tegen de verloederde koi ingesteldheid als ik het zo mag noemen. Koi kopen via foto en video is bijzonder actueel momenteel en veel handelaren spelen er graag op in.

Mijn persoonlijke mening is dit een achteruitgang in de koibranche. Natuurlijk doe ik het zelf ook, want ik kan niet achterblijven, maar ik mis ontzettend het gevoel van emotie als de koikichi zelf hun koi komen kiezen ter plaatse.

Wij zouden graag een kentering zien in het koi gebeuren en terug overstappen naar de oude gewoonte om de mensen daadwerkelijk uit te nodigen om actief ter plaatse hun koi uit te zoeken. Het heeft zoveel meerwaarde. Wij hebben toch enkele bedenkingen:

Het kopen van koi online is de laatste jaren steeds populairder geworden. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om koi online te kopen, waaronder gemak, toegang tot een breder aanbod, en de mogelijkheid om vissen van hoge kwaliteit te kopen die anders moeilijk te vinden zouden zijn.

  • Gemak:
    Het kopen van koi online maakt het mogelijk om vanuit huis een aankoop te doen. Dit is handig voor mensen die geen tijd hebben om fysiek naar een gespecialiseerde winkel of kwekerij te gaan. Online aankopen bieden ook de mogelijkheid om prijzen en kwaliteit van verschillende aanbieders te vergelijken zonder veel moeite.

  • Breder aanbod:
    Online koi-winkels hebben vaak een groter en gevarieerder aanbod dan lokale winkels. Je kunt koi van verschillende maten, kleuren en variëteiten vinden, vaak afkomstig van gerenommeerde kwekerijen uit Japan of andere delen van de wereld. Dit zorgt ervoor dat je precies de koi kunt vinden die bij jouw smaak en vijver past.

  • Hoge kwaliteit:
    Veel online verkopers specialiseren zich in hoogwaardige koi en hebben vaak directe relaties met kwekers. Dit zorgt ervoor dat klanten toegang hebben tot koi die mogelijk niet lokaal verkrijgbaar zijn. Bovendien zijn sommige online winkels in staat om gezondheids- en kwaliteitsgaranties te bieden.

  • Veiligheid en verzending:
    De technologie rondom het verzenden van levende dieren is verbeterd, wat betekent dat koi veilig en gezond kunnen worden vervoerd, zelfs over lange afstanden. Veel online winkels hebben expertise opgebouwd in het zorgvuldig verpakken en verzenden van koi om stress en schade tijdens het transport te minimaliseren.

Toch zijn er ook uitdagingen verbonden aan het online kopen van koi, zoals het risico van misleidende foto's of beschrijvingen, en de mogelijkheid dat de koi bij aankomst ziek of gestrest is. Natuurlijk zijn er ook altijd snelle jongens die gebruik maken van de situatie. Daarom is het belangrijk om bij een betrouwbare verkoper te kopen, recensies te lezen, en indien mogelijk samen te genieten van het koigebeuren in het algemeen. Persoonlijk mis ik momenteel al deze momenten.

En daar gaat het ons om. Er zijn veel gevallen bekend dat men een koi koopt die men enkel per foto en video heeft gezien, maar als ze de koi éénmaal live kunnen bekijken is het toch niet de koi die ze voor ogen hadden. 

Wij proberen deze tendens te breken, en vooral de koi live te laten zien in onze winkels. Alle koi worden door ons persoonlijk gekozen en geselecteerd. 80% tot 90% gaan wij zelf in Japan uitkiezen en dat heeft toch een bijzonder voordeel. Wij hopen in de toekomst dan ook dat koiliefhebbers terug kunnen gemotiveerd worden om koi persoonlijk te kunnen komen kiezen.

Bij Interkoi zijn de koi aanwezig en kan men ze  live bewonderen. Laat dit de doelstelling van de volgende jaren worden. In oktober en november vertrekken wij terug naar Japan om de koi met onze ervaring en kennis te selecteren. 

 

11
8
20
11
7
14
7
12

Meer afbeeldingen

Op stap met Jan: afbeelding 1
Op stap met Jan: afbeelding 2
Op stap met Jan: afbeelding 3
Op stap met Jan: afbeelding 4
Op stap met Jan: afbeelding 5

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Wim

Beste Luc, ik vond het erg leuk om u en Jan te mogen ontmoeten en wat heeft André toch prachtige locatie en een geweldige collectie koi zwemmen in Ameide.  Ik zou zeggen, mensen ga er ook eens kijken.👍


Robby

Dat is mooi - Jan is een top kerel !!

Leuk dagje zo te horen ...


Eric

Leuke vent die Jan mooi dat hij dit op zijn leeftijd nog kan en wil . 
Was denk ik best gezellig ouwe koimakkers onder elkaar voorbeeld voor velen .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml