Het afleveren van drie prachtige koi

Het afleveren van drie prachtige koi

Enkele weken geleden kwam er op een zaterdagmiddag een klant binnenwandelen. Na een kort bezoekje en een snelle ronde langs de vijvers was het contact snel gelegd. Afgelopen dinsdag hebben we opnieuw contact gehad, en de deal was rond. We spraken af dat ik de koi persoonlijk zou afleveren. Na het afstemmen van onze agenda’s kon ik ze de volgende dag al brengen.

Er was echter nog één koi die in de gedachten van de klant bleef hangen: koi nummer 2406008. Dinsdagavond kreeg ik het bericht dat deze koi ook meegenomen mocht worden tijdens de levering.

Het ging om een Ginrin Karashi van Maruhiro, aangekocht op een lengte van 63 cm, met een sublieme huidkwaliteit. De body was destijds vrij smal, wat kwam doordat de koi al geruime tijd niet gevoerd was. Toch was ik meteen overtuigd van de kwaliteit waar Interkoi Ameide voor staat.

Het Ginrin was mooi verdeeld in vijf rijen, met een schubbepatroon zoals we dat graag zien. En niet te vergeten: in 3,5 maand tijd heeft deze koi maar liefst 8 cm aan groei gepakt. Het was liefde op het eerste gezicht, en dat is begrijpelijk.

Daarnaast moesten er nog twee andere koi naar de nieuwe eigenaar gebracht worden. De eerste was een Tancho Kohaku, die we al eerder in een nieuwsitem hebben laten zien. De reactie was overweldigend positief. Hoewel er heel even gesproken werd over het secundaire hi, bleef de liefde voor deze koi door de combinatie van het hoofd en de stip onverminderd groot. Deze indrukwekkende koi heeft een lengte van 85 cm en, als ik het goed heb, is ze nu vijf jaar oud.

De ontmoeting begon echter met Kohaku 2310011 van de Sakai Fish Farm, met een lengte van 75 cm. Deze koi heeft een prachtig patroon en een volle body. Het is een kwestie van smaak, maar voor de klant was het een schot in de roos.

Wout, de stagiair die jullie misschien nog wel kennen, was die dag bij Interkoi Ameide om te helpen. Samen hebben we de koi voorbereid voor het transport. We controleerden de vissen nauwkeurig en maakten afstrijkjes. Het was fijn om Wout erbij te hebben om samen alles gereed te maken. Vervolgens werden de koi netjes ingepakt en in de auto geladen, klaar voor hun reis naar Brabant.

De koi zullen hun nieuwe thuis vinden in een prachtige vijver van 11x3 meter, met een diepte van 1,85 meter, goed voor zo’n 60 m³ water. De vijver wordt gefilterd door een trommelfilter met matten en een bewegend bed filter (BWB), twee skimmers en vier bodemdrains, als ik het goed heb gezien. Het geheel is prachtig aangelegd, inclusief de filterruimte, die overzichtelijk en strak is ingericht.

De koi hebben hun plek in de vijver gevonden, en hopelijk krijgen we in de toekomst nog eens een update. Op de terugweg naar huis keek ik uit over de polder en moest ik even stoppen om dit mooie tafereel met jullie te delen.

 

11
8
18
8
9
9
10
11

Meer afbeeldingen

Het afleveren van drie prachtige koi: afbeelding 1
Het afleveren van drie prachtige koi: afbeelding 2
Het afleveren van drie prachtige koi: afbeelding 3
Het afleveren van drie prachtige koi: afbeelding 4
Het afleveren van drie prachtige koi: afbeelding 5
Het afleveren van drie prachtige koi: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml