Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide

Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide

Het weekend begon al op vrijdag, en ik wist dat het een drukke tijd zou worden. Er stonden veel taken op mijn lijstje voor Interkoi. Zo had ik een aantal nieuwe voerautomaten aangeschaft die ik wilde installeren, en daarnaast stond het opbouwen van mijn trickle toren op de planning.

Vrijdag had ik grotendeels vrijgemaakt om de voerautomaten op te hangen en de laatste voorbereidingen te treffen voor enkele koi die ik mee wilde nemen naar de show. Het aankomende weekend staat in het teken van een bezoek aan Appeltern, iets waar ik erg naar uitkijk. Wij van Interkoi hebben ter ondersteuning van de NVN-vereniging vier prachtige koi beschikbaar gesteld voor de verloting. Via de onderstaande link kunt u loten kopen en kans maken op een van deze schitterende vissen:

Koop een lot en maak kans op een mooie koi.

Bij Interkoi dragen we graag ons steentje bij aan de koi-community om zo de verenigingen te ondersteunen bij het organiseren van hun evenementen. Ik zou zeggen, doe mee en wie weet wint u een prachtige koi!

Zaterdag stond volledig in het teken van de opbouw van de trickle, een systeem dat op de 40m2 kuubs vijver buiten werd geïnstalleerd en een echte aanwinst is voor de vijver. Deze trickle is identiek aan het filtersysteem dat Momotaro voor zijn vijvers gebruikt, en ik ben er ontzettend blij mee. De vijver is bovendien uitgerust met een energiezuinige, frequentiegestuurde warmtepomp, waarover ik later meer zal vertellen.

Na een dag hard werken in de hitte, met enige hulp van Rob, was alles aan het einde van de dag klaar. ’s Avonds maakten we alles gereed voor de zondag, want de KOICAVE hield zijn leden dag bij mij thuis. Mijn vrouw Marlies zag me zwoegen en maaide het laatste stukje gras voor me, zodat we samen nog even van de laatste uurtjes van de zaterdag konden genieten.

Zondag was het zover: de Koi Cave dag. De eerste leden arriveerden al om 10:30, en samen zetten we de laatste puntjes op de i. Bezoekers van eerdere open dagen weten dat het onze gasten aan niets ontbreekt, dus de BBQ en versnaperingen waren goed geregeld. Het Dreamteam, bestaande uit mijn dochters, stond weer paraat en zorgde ervoor dat alles tot in de puntjes verzorgd was.

Uiteindelijk moesten we ook onze koi laten zien. Wilco had zijn oog laten vallen op een kohaku, maar helaas was deze vorige weekend verkocht. Hij baalde hier flink van, maar ik stelde hem gerust: er was nog genoeg moois over. Ik begon met het scheppen van koi. Na het bespreken van alle voor- en nadelen werd de keuze gemaakt: koi 2404004 werd aangeschaft door Wilco.

Ook Gerard had al een koi op het oog, en hij koos voor een prachtige ginrin 2404042, waar hij zeker veel plezier aan gaat beleven. Jeroen, die zijn hoofd over de bowl met ginrin had gebogen, was ook onder de indruk en liet mij de keuze maken welke het moest worden. Dit resulteerde in de aankoop van koi 2404038.

Tot slot maakte ik kennis met Leon en Janny, trouwe klanten die al meerdere koi bij Interkoi hebben gekocht. We hadden een prettig gesprek en zetten verschillende koi in de bowl. Het was een groot compliment toen ze me vertelden dat de kwaliteit van de vissen hoog was; dat is altijd fijn om te horen.

Het was een gezellige dag waarop ik veel mensen heb mogen ontmoeten, waaronder enkelen die ik tien jaar geleden al eens was tegengekomen. Een dag zoals deze is intensief, maar het plezier dat ik beleef aan het koi bowlen en de gezelligheid maken het allemaal de moeite waard.

Voor iedereen die de moeite heeft genomen om langs te komen: hartelijk bedankt!

 

17
8
23
14
9
7
6
10

Meer afbeeldingen

Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 1
Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 2
Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 3
Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 4
Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 5
Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 6
Een Druk Weekend bij Interkoi Ameide: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Johan

Jammer dat niemand van de Koicave even de moeite neemt om te reageren. Lijkt toch dat ze een fantastische dag hebben gehad.


Eric

Idd onbegrijpelijk 


interkoi

Hoe kan je nu boos zijn op dit nieuwsitem, dat zou ik nu toch eens willen weten. Hierachter schuilt toch een zielig persoon.


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml