Dankbaar bezoek

Dankbaar bezoek

Het is altijd dankbaar als vrienden van 200 km verder naar Arendonk komen om geen afscheid te nemen misschien van mij, maar wel van Interkoi als bedrijf. Ik kan hier alleen maar veel respect en dankbaarheid voor opbrengen.

In dit geval kwam Matthijs, één van mijn eerste kennissen in de koiwereld, en dan praat ik over 2006 speciaal naar Arendonk om afscheid te nemen van Interkoi. Hij is altijd trouw gebleven, heeft me altijd geholpen en is ook naar mij toe dankbaar gebleven voor wat Interkoi betekent heeft.

Hij beseft maar al te goed dat eigenlijk Interkoi de bakermat was en eigenlijk nog is van wat de koiwereld op dit moment voorstelt. Interkoi was het eerste bedrijf dat zoveel informatie, zowel op fotografisch gebied, filmpjes en nieuwsitem, de koiliefhebbers een andere wereld liet zien die op dat moment ongekend was.

Het is zoals Matthijs het gisteren uitdrukte: "hij leerde zijn volk koi kennen"  en dit via een ongekende nieuwe weg. En die weg is door iederen opgevolgd en is nog altijd actief. Helaas komt aan alles een einde, en is dit tijdperk ook afgesloten voor mij, ondanks het feit dat ik het roer heb overgegeven aan André van Interkoi Ameide die Interkoi zal verder uitbouwen met mij op de achtergrond.

Al onmiddellijk bij aankomst deed Matthijs al dadelijk wat hij altijd gedaan heeft, namelijk mij helpen om koi te bowlen voor een klant. Het is een vriendschap die altijd zal blijven bestaan, en die trouwens nog versterkt werd door het gezelschap van Polleke toen ze samen met mij  naar Japan gingen. Een onvergetelijke reis....

Als je hier nog graag informatie over leest, moet je naar het archief gaan en zoeken in maart 2014 beginnen met "we-zijn-er-het-spel-kan-beginnen." Hier kan je de opeenvolgende dagen van hun reis in Japan nog altijd opvolgen. Helaas heeft YouTube alle bijhorende filmpjes verwijderd. (ben er nog altijd pissig om, maar het helpt niet)

Er werden veel herinneringen opgehaald, en het was ongelooflijk hoeveel we eigenlijk in deze periode hebben meegemaakt. We waren het wel eens dat we de beste tijd in de koiwereld hebben meegemaakt en dat we prachtige mensen hebben gekend.

cava van matthijsMatthijs bracht me ook nog een klein geschenk mee, opgesmukt met een paar foto's uit het verleden, waar ik in de loop van de volgende weken dankbaar gebruik van zal maken met mijn vrouw. Heel erg bedankt in ieder geval.

Velen zijn ondertussen gestopt en voor velen heb ik goede dingen gedaan. Helaas kan je niet voor iedereen goed doen, en een klein foutje is snel gemaakt en wordt altijd flink afgestraft, maar de balans is positief denk ik en ik geloof dat veel mensen veel plezier hebben gehad met Interkoi.

Het is dan ook een plezier om een tijdje te filosoferen over het verleden en nostalgisch te worden door de dingen die ooit hebben plaatsgevonden. Ik moet ook de mensen bedanken die altijd voor Interkoi hebben klaargestaan. Ik kan niet iedereen opnoemen, maar  ik denk daarbij aan Rini, aan Ben, aan Matthijs, aan Johnny en zo zijn er nog mensen die me altijd bijgestaan hebben. Dankjewel....

Maar laat me niet van stapel lopen door de herinneringen, maar bij de zaak blijven, want ook mijn vriend Jan was teruggekeerd uit vakantie en kwam op bezoek. Hij was meer dan 2 maanden in China op bezoek geweest bij zijn familie, en was blij om nog eens naar Arendonk te komen.

Ja is eigenaar van een bekend en gerenommeerd Chinees restaurant in Veldhoven. MeiWah betekent paradijs volgens mij, en het is ook een aanrader. het restaurant bestaat al van 1968 en Jan is ondertussen 82 jaar en wekelijk bezoeker van Interkoi. Een aanrader in ieder geval.

In zijn restaurant heeft hij bij de ingang een kleine vijver, maar die is minder geschikt voor koi. Daarom hebben we gisteren een aantal Tamasaba uitgezocht op mijn aandringen om deze vijver hiermee te bevolken. 

Jan is er niet volledig van overtuigd, maar toch heeft hij 6 tamasaba uitgekozen om te proberen. Wie af en toe informatie wil zien van deze leuke visjes kan altijd een kijkje te nemen in Tamasaba city, het FB account dat ik heb opgestart om info te geven. Hier plaats ik ook af en toe wat info over mijn leven na de koi.

Ik weet bijna zeker dat Jan binnen afzienbare tijd meerdere tamasaba zal aankopen om in deze vijver te zetten, maar hij durft wel eens eigenwijs zijn en dit niet toegeven. We zullen zien en dit even afwachten.

Hij wil ook nog wat koi aankopen, want koi zijn zijn leven. Ik heb wat van de overblijvende koi laten zien, maar eigenlijk wil hij eerst mee naar Interkoi Ameide om daar ook eens te gaan neuzen. We hebben afgesproken dat we donderdag naar Ameide zullen rijden. 

Uiteraard verkoop ik liever mijn eigen koi nog momenteel, maar ik wil hier geen dwang op uitoefenen. De koi die hier nog zitten zijn nog meer dan goed, en die zullen wel een eigenaar vinden. Ik heb wel enkele filmpjes gemaakt natuurlijk en die wil ik hieronder nog even laten zien.

Een trio bijzonder mooie kohaku van Momotaro uit vijver 8

De keuze van Jan, voor hem de 2 mooiste.

Een aantal showa en sanke uit vijver 6

Ik zal in de loop van de volgende weken terug opstarten met een veiling om te proberen deze koi alsnog aan de man te brengen, want ik zou ze dit jaar nog graag verkopen en dit is momenteel niet evident. Helaas hebben de veilingen hier alleen maar een ander doel dan in Japan. Maar we gaan het toch proberen.

 

9
6
20
15
8
11
8
11

Meer afbeeldingen

Dankbaar bezoek: afbeelding 1
Dankbaar bezoek: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

Het was weer als altijd Luc, het gaat allemaal vanzelf en we zijn weinig woorden nodig om elkaar te begrijpen.

End of an era met het verdwijnen van Interkoi Arendonk maar de vriendschap zal er altijd blijven. We begrijpen elkaar vanaf ons eerste contact en ik ben nog altijd super dankbaar voor alle mooie momenten!

Interkoi Arendonk was/is voor mij altijd een essentieel onderdeel van de hobby geweest!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml