De export van koi-karpers

De export van koi-karpers

De export van koi-karpers vanuit Japan is een aanzienlijke en bloeiende industrie. Japan is de grootste producent en exporteur van hoogwaardige koi-karpers ter wereld. Hier zijn enkele belangrijke punten over de export van koi-karpers vanuit Japan:

Omvang van de Export

Jaarlijkse Exportwaarde:
De exportwaarde van Japanse koi-karpers wordt geschat op miljoenen dollars per jaar. Exacte cijfers kunnen variëren, maar de jaarlijkse exportwaarde ligt vaak tussen de 30 en 40 miljoen USD.

Belangrijkste Exportmarkten:
De belangrijkste markten voor Japanse koi-karpers zijn de Verenigde Staten, Europa (vooral Duitsland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk), China, en Zuidoost-Azië. Deze markten hebben een grote vraag naar de kwalitatief hoogwaardige koi uit Japan.

Aantal Geëxporteerde Vissen:
Het aantal koi-karpers dat jaarlijks wordt geëxporteerd kan in de honderdduizenden lopen. De exacte aantallen variëren afhankelijk van de oogst en de vraag in de exportmarkten.

Belang van Kwaliteit

Kwaliteitsnormen:
Japanse kwekers staan bekend om hun strikte kwaliteitsnormen. Alleen de beste vissen, met perfecte kleurpatronen en gezondheid, worden geselecteerd voor export.

Veiling en Verkoop:
Veel koi worden verkocht via veilingen, waar handelaren en liefhebbers van over de hele wereld op bieden. Deze veilingen trekken veel belangstelling en de prijzen kunnen hoog oplopen, vooral voor zeldzame en bijzondere variëteiten.

Logistiek en Transport

Transportmethoden:
Koi-karpers worden meestal per vliegtuig geëxporteerd. Ze worden zorgvuldig verpakt in zuurstofrijke zakken en speciale transportdozen om hun veiligheid en gezondheid tijdens de reis te garanderen.

Regelgeving:

Er zijn strikte regelgeving en quarantaineprocedures om de verspreiding van ziekten te voorkomen. Deze regelgeving varieert per land, maar Japanse exporteurs voldoen doorgaans aan de hoogste normen om hun vissen gezond en vrij van ziekten te houden.


Trends en Toekomst

Groeiende Markt:
De markt voor koi-karpers blijft groeien, met toenemende belangstelling in nieuwe markten zoals Zuid-Amerika en Afrika.

Innovatie in Kweek:
Japanse kwekers blijven innoveren in kweektechnieken om nieuwe variëteiten te ontwikkelen en de kwaliteit van bestaande variëteiten te verbeteren.

Conclusie

De export van koi-karpers vanuit Japan is een lucratieve en goed ontwikkelde industrie, met een sterke nadruk op kwaliteit en zorgvuldige kweekpraktijken. De jaarlijkse exportwaarde bedraagt tientallen miljoenen dollars, met een wereldwijd bereik en een voortdurende groei in nieuwe markten.

 

12
6
17
9
6
10
5
10

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml