Soms heb je ook pech

Soms heb je ook pech

Afgelopen december kwam de eerste zending koi binnen vanuit Japan, waaronder een prachtige 80 cm plus Showa van Momotaro. Zoals jullie weten, waren we in november in Japan, en er waren ook klanten uit Sri Lanka aanwezig. Zij hadden deze koi in optie, maar besloten uiteindelijk ervan af te zien. Luc was echter gecharmeerd van de bowl met drie Gosanke, variërend in lengte van 76 tot 81 cm, allemaal yonsai.

De koi zaten in quarantaine toen het noodlot toesloeg. De Showa sprong uit het water en beschadigde zijn zijkant ernstig, wat resulteerde in een lelijke wond. Ondanks al mijn inspanningen kreeg ik de wond niet onder controle. Daarom schakelden we de koi-dokter, Rob Heijmans, in. Na een eerste behandeling en een gesprek, stelde Rob voor om de wond te laseren. Hij legde uit dat deze methode vaak met succes wordt toegepast bij peesontstekingen bij paarden. Aangezien we goed voor onze dieren willen zorgen, besloten we deze optie te proberen.

Het laseren van de wond was niet zonder risico, want elke behandeling vereiste dat de koi werd verdoofd, wat belastend is voor het dier. Tijdens mijn reis naar Japan voor de All Japan Koi Show en de Momotaro-veiling, kreeg ik regelmatig updates. Na vijftien behandelingen kreeg ik het bericht dat de Showa naar huis mocht. De wond was veel rustiger en had tijd en rust nodig voor de laatste genezing.

Afgelopen week was ik nieuwsgierig hoe de wond eruit zou zien. Bij mijn controles zag ik dat de wond dicht was en de kleur terugkwam. Hoewel de schubben niet zijn teruggekeerd, zijn de kleuren weer prachtig. Bekijk het resultaat in dit filmpje.

Als we naar de koi kijken, zien we een mooie vijvervis. Als we de beschadiging negeren, valt op hoe mooi rood het beni en hoe diep zwart het sumi is. Met een lengte van 82 cm en een leeftijd van 4 jaar, is deze Showa nog steeds een indrukwekkende aanwinst voor elke vijver.

Deze Showa heeft zijn mankementen, maar wie een grote koi zoekt en deze imperfectie kan vergeven, kan contact met mij opnemen. Ik zal een zeer schappelijke prijs maken voor deze koi.

Tenslotte nog een oproep aan de mensen die kennis willen maken met het nieuwe groepsaankoopsysteem. Op dit moment loopt een test tot en met zaterdag. Als je op dit ogenblik een bestelling formuleert is deze dus gebruikt als test en is niet actueel. Ze dient om eventuele bugs of fouten uit te sluiten. In de loop van de volgende weken zullen wij een reëele groepsaankoop organiseren. Schrijf je in, het is een kleine moeite.

 

10
7
18
8
7
9
8
9

Meer afbeeldingen

Soms heb je ook pech: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Patrick

Dit beestje verdient een heel goede thuis waar ze heel goed verzorgt wordt  en een stresloze toekomst krijgt na zoveel tegenslag .


Eric

Das zeker een mooie showa en idd een aanwinst voor bijna elke vijver .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml