Confrontatie met het verleden

Confrontatie met het verleden

Ik kreeg gisteren nog eens bezoek van Matthijs en Yarno. Matthijs is een rode draad in het verhaal van interkoi. Hij komt al vanaf de eerste dag van het bestaan van Interkoi in de annalen voor en blijft gedurende de jaren trouw aan Interkoi.

Een mooie gelegenheid om nog eens wat verhalen op te halen natuurlijk. Er is niets mis met nostalgie, en ondanks  het feit dat we ondertussen 18 jaar ouder zijn, leven deze verhalen nog altijd voort in onze herinnering.

Ik was mijn weg nog aan het zoeken in het koigebeuren, en tastte de wereld af. De eerste zendingen van Japan werden toen ook geleverd, het was een nieuwe wereld die open ging en ik probeerde op alle manieren uit te zoeken hoe het één en ander in zijn werk zat.

Toen kwam ook Matthijs op de proppen. Hij was voornamelijk klant bij Jeroen van Keulen, hij woonde ook in de buurt. Ik herinner me dat hij vroeg om eens langs te komen om naar enkele koi te komen kijken. 

Het was een heel eind rijden, hij woonde nog bij zijn ouders regio Zwolle. En geloof het of niet, ik kocht toen van hem een aantal kleine koi van Ooishi die ik trouwens nog gevonden heb op video. Tenminste ik geloof dat ze dit nog zijn. Maar dat zal Matthijs nog wel bevestigen veronderstel ik.

Op dat moment was het succes van Interkoi begonnen en ging het succes bergopwaarts. Veel koikichi uit die tijd zijn nog bekende namen, maar ook velen zijn reeds gestopt met de koihobby. het is een veranderende wereld.

Het was in ieder geval een fijn moment om de herinneringen nog eens op te halen, en het was een goede gelegenheid om Matthijs nog eens aan het werk te zetten om koi samen met  mij te beoordelen of ze geschikt zouden zijn voor de Euregio koishow. 

Een bijkomende mening is altijd verstandig. Ik heb de grote kanonnen niet meer om in te zetten op de show, maar hele goede koi heb ik nog wel. Misschien kan ik ze tijdens de show volgende week nog aanbieden en zijn er koiliefhebbers die interesse hebben. Ik heb geen stand op de show, maar ik loop ergens rond, dus contacteer me maar als je eventueel interesse hebt.

Ik liet Matthijs zelf de koi maar kiezen die ik al apart gezet had, zodat hij zijn voorkeuren kan bowlen. Dit is al een bowl met enkele show kandidaten. Hij heeft het nog niet verleerd,  het koikijken. Maar zijn aandacht werd ook getrokken door een aantal kleintjes.

tancho showDeze bowl met mijn allerkleinsten vond hij wel leuk. De tancho showa was wel goed geëvolueerd  Bekijk  het filmpje van aankoop, en vergelijk met het filmpje van gisteren. Een groter verschil kan er niet zijn, en bovendien heeft de tancho showa een evenwichtig sumi patroon ontwikkeld.

"Mooi in balans" zoals Matthijs zei. Meenemen die handel, maar ik moest eerst toestemming vragen aan Leon en Janny, de eigenaars van deze showa.

De zwaar bewapende sumi sanke heeft een bijzonder sterke huidkwaliteit, en ondanks het feit dat dit hier in onze contreien niet altijd op prijs wordt gesteld, schatten wij dit soort sanke wel naar waarde. Zowel Matthijs en ik genieten van dit soort koi. Och ja, we gaan ze ook inzetten en zien wel waar het schip strand.

En zo verliep mijn zaterdag op een heel aangename manier. Het is natuurlijk een ander beeld van Interkoi momenteel met de bouwwerken. Ik zal je een paar foto's laten zien van de stand op dit ogenblik. Dinsdag en woensdag proberen we de boel volledig opgekuisd te hebben. 

----------------------------------------------

Het is ook fijn om te weten waar je spullen naartoe gaan. Mark heeft me geholpen met het afbreken van de filterkamer en heeft 2 vortexen bij hem geïnstalleerd zoals je kan zien op dit filmpje

----------------------------------------------

Ter informatie:
Ik ben vandaag aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur
Ik  van morgen (maandag) aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur

 

11
3
11
5
4
7
4
5

Meer afbeeldingen

Confrontatie met het verleden: afbeelding 1
Confrontatie met het verleden: afbeelding 2
Confrontatie met het verleden: afbeelding 3
Confrontatie met het verleden: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

Het was weer een heel plezante middag Luc! Bedankt daarvoor!

En inderdaad dat zijn de Ooishi van toen. Heb je de video ook nog van de doitsu Sanke die je toen meenam?


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml