Bezoek aan Alexander en Lettie

Bezoek aan Alexander en Lettie

Alexander had onlangs een Midori koi gekocht tijdens de laatste open dag. Hij had me al eerder verteld over zijn indrukwekkende vijver van 380 m³, en mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Daarom bood ik aan om de koi persoonlijk bij hem af te leveren.

Nadat een eerdere afspraak was geannuleerd, was het deze keer eindelijk zover. Ik vertrok naar Hengelo voor een rit van anderhalf uur. Bij aankomst werd ik hartelijk ontvangen door Alexander's kinderen, die enthousiast waren over wat er zou gebeuren. Het was meteen duidelijk dat dit een hechte familie is.

Toen ik de achtertuin in liep, werd ik overweldigd door de enorme waterpartij. De vijver was prachtig ingericht met rotsen en zorgvuldig gekozen planten. Het hele ontwerp was doordacht en indrukwekkend. In de vijver zwom een prachtige collectie koi, met een grote diversiteit aan kleuren en soorten.

Deze vijver was uitgerust met 14 bodemdrains, 9 skimmers en een fontein van 6 meter hoog in het midden. Het water werd gefilterd door een trommelfilter met bewegend bed, een trickle-toren met vier lagen en bakken van 2 meter. Daarnaast waren er een eiwitafschuimer en een ozongenerator geïnstalleerd. Al deze systemen waren dubbel uitgevoerd en netjes weggewerkt in het filterhuis. Helaas had ik vergeten een foto te maken.

Het was nu tijd om de Midori koi los te laten in deze oase. Het hele gezin was erbij, wat zorgde voor een feestelijke sfeer. Iedereen was blij en tevreden, en ik kreeg meteen de vraag wanneer ik weer koi zou komen brengen. Het lijkt erop dat ik snel weer een bezoek aan Alexander en Lettie moet plannen.

Lettie had een heerlijke uitsmijter gemaakt, waardoor ik met een voldaan gevoel naar huis reed. Onderweg stopte ik nog even bij mijn moeder in Hoenderloo, waar ik gezellig een kopje koffie dronk op de camping. Al met al was het een zeer geslaagde dag.

 

8
6
19
15
10
13
8
10

Meer afbeeldingen

Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 1
Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 2
Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 3
Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 4
Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 5
Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 6
Bezoek aan Alexander en Lettie: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

Heel erg mooi en gaaf


Eric

Mooi man jammer dat er geen foto's van de machinekamer gemaakt zijn succes met je vijver Alexander 


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml