Belangrijke beslissing

Belangrijke beslissing

Ik heb besloten om eind dit jaar nog éénmaal een bezoek te brengen aan Japan om op een degelijke manier afscheid te nemen van de kwekers waar ik toch vele jaren mee heb onderhandeld.

Het afscheid nemen van de familie Maeda, die ik de afgelopen twintig jaar heb gekend en opgevolgd, is bijzonder emotioneel. Ik herinner me nog goed dat Daisuke, die momenteel de Momotaro Koifarm leidt, ik geloof in 2017 een bezoek bracht aan Interkoi.

Mijn relatie met Maeda-san zelf is altijd speciaal geweest. Hij heeft me meerdere keren persoonlijk bij hem thuis uitgenodigd, een eer die niet iedereen te beurt viel. Steevast bereidde hij een eersteklas biefstuk voor mij, wetende dat ik daar dol op ben.

Zelfs Matthijs en Polleke hebben een keer de eer gehad om hierbij aanwezig te zijn. Deze ervaring heeft zonder overdrijven vermoedelijk een blijvende indruk op hen achtergelaten, iets wat ze nooit zullen vergeten.

Deze reis draait niet alleen om afscheid nemen, maar ook om mijn kleindochter Sofia. Zij heeft haar eerste jaar Japans aan de universiteit van Leuven afgerond, een taak die zeker niet eenvoudig is. Sofia is altijd gefascineerd geweest door de Oosterse cultuur, met name Japan en Korea. Een bezoek aan Japan met haar bompa zal zeker een hoogtepunt voor haar zijn.

De reis zal een gecombineerde ervaring worden, die ik waarschijnlijk rond 15 oktober zal boeken. Daisuke heeft mij verteld dat de veiling van Momotaro op 17 oktober begint, dus we zullen zeker een dagje veiling meepakken.

Als er nog klanten zijn met speciale wensen voor de veiling, zou het een eer zijn om nog een koi te kunnen scoren maar dan natuurlijk in functie voor Interkoi Ameide, die de opvolging en opvang verzorgt.

Of ik volgend jaar nog koi zal opvangen, hangt af van de intentie van André en of ik mijn overgebleven koi kan verkopen. Het lijkt problematisch momenteel in de verkoop, ietrs wat zonde is, want er zwemt nog veel mooi materiaal rond dat perfect is om een vijver te verfraaien.

Hoewel de voorraad afneemt, is deze nog niet voldoende geslonken. Daarom nodig ik iedereen uit die nog degelijke koi voor redelijke prijzen wil aanschaffen om een kijkje te komen nemen. Ik post ook regelmatig foto's en video's van tweedehands materiaal dat ik nog heb.

Het is niet meer zoveel, maar het zou zonde zijn om het allemaal weg te gooien. Ik heb het verzameld op een bepaalde plaats en zal het nog even bijhouden. Wie interesse heeft, is altijd welkom om te komen kijken, maar als er geen interesse meer is zal ik het moeten weggooien. Ik zet nog enkele foto's hieronder met mogelijke spullen.

 

7
7
17
8
6
5
4
8

Meer afbeeldingen

Belangrijke beslissing: afbeelding 1
Belangrijke beslissing: afbeelding 2
Belangrijke beslissing: afbeelding 3
Belangrijke beslissing: afbeelding 4
Belangrijke beslissing: afbeelding 5
Belangrijke beslissing: afbeelding 6
Belangrijke beslissing: afbeelding 7
Belangrijke beslissing: afbeelding 8
Belangrijke beslissing: afbeelding 9
Belangrijke beslissing: afbeelding 10
Belangrijke beslissing: afbeelding 11
Belangrijke beslissing: afbeelding 12
Belangrijke beslissing: afbeelding 13
Belangrijke beslissing: afbeelding 14
Belangrijke beslissing: afbeelding 15
Belangrijke beslissing: afbeelding 16
Belangrijke beslissing: afbeelding 17

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Sven

Wens je nu al een onvergetelijke extra ervaring in Japan!


Matthijs

Mooi dat je nog een ronde doet Luc! Zeker met je kleindochter dat maakt het nog specialer!

Betreffende het eten bij Momotaro. Dat vergeet ik nooit weer. Dat is en blijft speciaal!


Polleke

Dat zal raar zijn om afscheid te nemen idd, Maeda is een grote kweker maar was een gewone man in zijn doen vond ik . Heel speciaal was de Momotaro koifarm voor mij omdat ik meestal momotaro koi koop en ook @home bij zo'n kweker mogen eten is speciaal . De zoon Daisuke bracht ons toen naar ons hotel met zijn kinderen erbij dus dat had ook wel iets .Grtjs en succes in Japan .

Matthijs

Zeker mee eens Polleke! Wat was het een belevenis! En inderdaad doodnormaal


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml